fbpx

Bethesda: ‘The Elder Scrolls VI moet je 10 jaar lang kunnen spelen’

Wie The Elder Scrolls V: Skyrim gespeeld heeft, zal ongetwijfeld toegeven dat de digitale provincie van Tamriel aanvoelt als een tweede thuis. Dankzij een overload aan opdrachten, gildes, burchten en bandietenkampen, is er altijd wat te doen. Waardoor je na 100 uur spelen nog steeds alles niet gezien hebt. Het is een succesformule die Bethesda met The Elder Scrolls VI wil herhalen. Dat maakte Todd Howard, de director van Bethesda Games bekend.

Voor de levensduur van The Elder Scrolls VI, inspireert Bethesda zich vooral op Skyrim, omdat die game volgens Howard nog steeds erg populair is:


“Mensen spelen Skyrim nog steeds. Ondanks alle mopjes en memes online, blijft het een van de bestverkopende games, zowel op Switch als andere platformen. Het blijft oneindig herspeelbaar, mede dankzij mods en de passie van de spelers.”

Net om die reden wil Howard met The Elder Scrolls VI hetzelfde kunnen doen. Het moet een game worden waarin mensen hun tanden vastbijten:

“Dankzij die enorme passie voor Skyrim, weten we dat we van The Elder Scrolls VI een game moeten maken die minstens 10 jaar lang spelers blijft boeien. Minstens!”

Klinkt veelbelovend, al is er ook een keerzijde van de medaille. Het is mogelijk dat we nog een lange tijd moeten wachten op The Elder Scrolls VI, omdat Bethesda eerst Starfield in de rekken wil hebben. De uitgever heeft namelijk zin in iets nieuws, naast zijn bestaande reeksen. Howard legt uit:

“Tot nu toe was de cyclus altijd The Elder Scrolls, Fallout, The Elder Scrolls, Fallout… Het team had ondertussen ook een paar andere ideeën. En we willen deze game al heel lang maken. Het concept leeft al een tijdje binnen de studio en nu is de tijd rijp. The Elder Scrolls VI moet daardoor nog even wachten.”

Hoewel The Elders Scrolls VI dus een gigantische game wordt, zullen we ook nog een paar jaartjes geduld moeten hebben voor we ermee aan de slag kunnen. Maar goed, zolang we Starfield in tussentijd hebben, komt dat wel goed. Want een ruimte-epos met Bethesda aan het roer kan niet anders dan badass zijn.

Een reactie achterlaten