fbpx

Bethesda riskeert rechtszaak door Fallout 76

Fallout 76

De launch van Fallout 76 kan je bezwaarlijk een succes noemen. Hoewel de game zeker potentieel heeft, is het momenteel één groot rommeltje. Zo erg zelfs dat uitgever Bethesda in de VS een rechtszaak riskeert wegens het gigantisch aantal bugs en de onduidelijkheid over de terugbetaling van de game.

Het advocatenkantoor Migliaccio & Rathod roept momenteel Amerikaanse gamers op die Bethesda in groep willen aanklagen omwille van de technische mankementen van de game. En ook omdat Bethesda weigert om een refund te geven aan spelers die genoeg hebben van de game. Op zijn website heeft het advocatenkantoor al een aanklacht geformuleerd:


“Hoewel kleine bugs en glitches normaal zijn bij de release van elke nieuwe game, kreeg Fallout 76 een day one patch van 56 GB, die slechts het begin was voor de problemen in de game. Spelers die een refund willen, krijgen er geen, waardoor ze opgescheept zitten met een onspeelbare game en dus moeten wachten op nog meer updates vooraleer de game speelbaar wordt.”

Op Reddit hebben verscheidene gamers geklaagd over het feit dat Bethesda geen refund geeft. Fallout 76 werd trouwens niet gelanceerd op Steam – dat een heel duidelijk refundbeleid heeft – maar wel via de Bethesda Launcher. Voor ongeopende fysieke producten geeft de uitgever inderdaad een refund, maar voor digitale games niet. Althans in Amerika. Gelukkig is dat voor Europa anders, want onze Europese regelgeving hanteert daar andere wetten voor.

Sinds de berichten over een mogelijke rechtszaak, heeft Bethesda de stilte wel doorbroken met een update over toekomstige patches. De uitgever wil alle bugs fiksen en zal ook de gameplay sterk verbeteren. Beginnend met een uitbreiding van de Player Stash. Het volledige rapport kan je hier lezen.

Uiteraard neemt dat proces tijd in beslag. En daar zal niet iedereen op willen wachten. Of de rechtszaak er dus effectief gaat komen, blijft nog afwachten. Sommige Fallout 76-eigenaars beginnen echter nu al winkels te slopen, dus wij gokken dat er genoeg geïrriteerde gamers zijn die een rechtszaak wel zien zitten. Jullie horen het van ons!

Een reactie achterlaten