fbpx

Bethesda Game Studios wil games sneller uitbrengen

fallout 5

Games van Bethesda zijn zo gigantisch dat je er een volledig nieuw leven in kan opbouwen. Maar het duurt dan ook verdomd lang voor ze in de rekken liggen. Starfield regisseur Todd Howard heeft bekendgemaakt dat hij daar verandering wil in brengen.

We weten dat The Elder Scrolls 6 momenteel in actieve ontwikkeling is, ook al verschijnt de titel ten vroegste in 2026. Ook Fallout 5 is in ontwikkeling, maar een officiële aankondiging kan nog lang op zich laten wachten. De kans is groot dat het tweede seizoen van de tv-serie eerder komt dan de game.


Ook grote baas Todd Howard vindt dat spijtig en zoekt manieren om de output van de studio te versnellen (via Kinda Funny Games). Hij beseft dat Bethesda titels enorm veel tijd vergen om te maken, maar hij wil ervoor zorgen dat de games op kwalitatief vlak ook in orde zijn.

Opvallend genoeg gaf Howard toe dat hij het zelf vervelend vindt om zo lang te wachten op de volgende Bethesda game. Naast het kwalitatieve aspect, steekt hij dan ook veel tijd in het zoeken naar opties om games sneller op de markt te brengen. Al zijn beide aspecten vaak onlosmakelijk verbonden.

Eerlijk gezegd is het verfrissend dat Howard zich ervan bewust is dat er veel tijd tussen Bethesda releases zit. Mocht The Elder Scrolls VI effectief in 2026 verschijnen, dat zit er 15 jaar tussen die game en het voorgaande deel.

Een reactie achterlaten