fbpx

België lanceert twee esports opleidingen

eSports

Esports zijn een big business geworden, getuige daarvan de gigantische toernooien voor talrijke games. Om nog maar te zwijgen van het enorme aantal toeschouwers dat dergelijke events aantrekken. Zin om zelf in het esports-wereldje te belanden? Dan zijn twee nieuwe Belgische opleidingen allicht iets voor jou.

De Vrije Universiteit Brussel begint vanaf volgend schooljaar de opleiding Expert Class in Esports Management. Het curriculum maakt deel uit van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie – Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen en dompelt je onder in alles wat te maken heeft met eSports. Zo krijg je hoorcolleges over de geschiedenis van het eSports-fenomeen, maar word je ook opgeleid in de achterliggende marketingstructuur en krijg je de nodige management-tips mee.


Ook Hogeschool PXL in Hasselt lanceert de postgraduate opleiding Esports Business Architect, die bestaat uit 3 pijlers: esports Gaming & Digital Media, Esports Technology, Esports Business & Cases. Met deze functie kan je esports integreren in tal van andere sectoren. Meer info kan je hier vinden.

Sowieso de moeite als je op zoek bent naar iets anders, toch?

REACTIES (1)

  1. Hardy

    Het woordje esports moet je niet schrijven als eSports. Het slaat grammaticaal nergens op

Een reactie achterlaten