fbpx

België begint strafrechtelijk onderzoek naar FIFA

EA

Het Openbaar Ministerie in Brussel is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar uitgever EA omwille van lootboxen in de FIFA-games. Hoewel de Belgische Kansspelcommissie al besloten heeft dat loot crates een vorm van gokken zijn, weigert de uitgever de loot crates in zowel FIFA 18 als binnenkort FIFA 19 te schrappen.

In april oordeelde de Belgische Kansspelcommissie dat loot crates in games een illegale vorm van gokken zijn. Tenzij de uitgever bekend maakt hoeveel kans een speler heeft om specifieke items in een gekochte box terug te vinden. EA wil zijn beleid omtrent lootboxen niet wijzigen en wil ook het kanspercentage niet vrijgeven, dus is het parket een strafrechtelijk onderzoek gestart. En dat kan EA duur te staan komen.


Andrew Wilson, CEO van EA, liet in mei al weten dat-ie voet bij stuk houdt. Tijdens een aandeelhoudersvergadering zei de man toen het volgende:

“Wij werken met rechtsinstellingen in talloze regio’s. Samen met hen hebben we systemen als FIFA Ultimate Team geëvalueerd en besloten dat het niet gaat om een illegale vorm van gokken.”

Opvallend: EA is de enige uitgever die vasthoudt aan zijn standpunt. Andere uitgevers als Blizzard en Valve beslisten om betaalde loot crates uit hun games te schrappen om in naleving te zijn met de wet. Als deze koppigheid van EA nog een staartje – en een fikse boete – krijgt, horen jullie het bij ons.

Een reactie achterlaten