fbpx

Bejaard koppel verdeelt al 18 jaar huishoudelijke taken met Mario Kart

Mario Kart

Stel je voor. Je hebt na het werk gegeten, maar dan moet die vervelende afwas nog gedaan worden. En de hond moet ook nog uitgelaten worden in de gietende regen. Rotkarweitjes die niemand wil doen, maar waarop de Britse familie Bork iets op gevonden heeft. Wie er de huishoudelijke taken doet, wordt gewoon beslist met een potje Mario Kart. En dat al bijna 20 jaar lang.

Moeder Claire en vader Andy kochten in 1999 een Nintendo 64 voor de kids, maar ontdekten de charmes van de console toen ze Mario Kart kochten. Sindsdien beslissen ze elke huishoudelijke taak door een potje te racen.


“We spelen een ‘Grand Prix’ om te bepalen wie koffie of thee moet zetten. De verliezer in een gewone wedstrijd doet de afwas. Al hangt het ook af van hoeveel tijd we hebben.”

Claire en Andy zijn zeer competitief. En dat was al zo voor ze Mario Kart ontdekten.

“Vroeger legden we een kaartje om te beslissen wie ’s nachts moest opstaan om de kinderen de fles te geven. Maar dat duurde soms lang. Mario Kart is leuker en sneller. De afspraken over het spel zijn duidelijk: als iemand drie dagen op rij verliest, moet die persoon dus ook drie dagen de afwas doen.”

Ook zoonlief Louis kan er mee lachen. Hij nam vier jaar geleden een foto van zijn ouders, maar deelde die nu pas op het Reddit-forum. Het beeld ging meteen viraal en vormde allicht een inspiratie voor heel wat afwas-avonturen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

the rents play mario kart 64 everyday to see who makes the tea, and I’m the kid?

Een bericht gedeeld door Louis Hvejsel Bork (@louishvejselbork) op

Een reactie achterlaten