fbpx

Bedenkers van Westworld gaan Fallout tv-serie maken

Fallout tv show

De post-apocalyptische wereld van Fallout zou perfect zijn voor een live-action tv-serie. Iets waar de bedenkers van de futuristische westernreeks Westworld volledig mee akkoord gaan. Zij slaan de handen in elkaar met Amazon om een tv-serie van Fallout te maken.

Het scenario van Fallout wordt gepend door Jonathan Nolan en Lisa Joy, de twee breinen achter Westworld. Hun productiehuis Kilter Films zal de reeks samen met Bethesda Game Studios en Bethesda Softworks produceren. Uiteraard zal het project nauwlettend gevolgd worden door Todd Howard als uitvoerend producent voor Bethesda Game Studios. En James Altman zal een oogje in het zeil houden in naam van Bethesda Softworks.


Todd Howard is alvast enthousiast over de samenwerking:

“We zijn al jaren aan het brainstormen over een manier waarop we Fallout naar het kleine scherm kunnen brengen. Na een ontmoeting met Jonah en Lisa, waren we ervan overtuigd dat Kilter Films het bronmateriaal perfect zou vertalen naar film.”

Ook de bedenkers van Westworld zelf zijn tevreden met deze bijzondere kans:

“We hebben belachelijk veel tijd doorgebracht in de post-apocalyptische wereld van Fallout, die we achteraf gezien misschien beter hadden doorgebracht bij familie en vrienden. Maar dat bewijst natuurlijk hoe fantastisch de Fallout-reeks is. We zijn vereerd om dit geweldige universum tot leven te brengen via Amazon Studios.”

Een releasedatum is er nog niet, maar vóór 2021 moeten we deze niet verwachten.

Een reactie achterlaten