fbpx

Bedenkers South Park bevestigen ontwikkeling nieuwe game

South park game

De vuilgebekte koters van South Park mogen binnenkort weer keet schoppen, want er is een nieuwe South Park-game in ontwikkeling. De game is niet in de maak bij Ubisoft, maar wordt door South Park Studios zelf ontwikkeld. In tegenstelling tot de vorige twee South Park-games wordt het een 3D-game.

Het financiële persbureau Bloomberg pakt uit met het nieuws. De outlet citeert een e-mail van bedenker Matt Stone, waarin hij bevestigt dat er een nieuwe South Park game in productie is. Matt Stone en Trey Parker hebben bovendien ook een monsterdeal van 900 miljoen dollar gesloten met ViacomCBS. Die omvat 6 nieuwe seizoenen van de reeks, en verschillende made-for-streaming movies voor streamingdienst Paramount+.


Of de videogame deel uitmaakt van die deal is op dit moment niet duidelijk. Opvallend: de titel wordt geen 2D turn based RPG, maar een 3D-avontuur. En daarmee breekt het project met vorige games als The Stick of Truth en The Fractured But Whole. Hoewel het nieuwe project nog geen uitgever heeft, zal Ubisoft niet als uitgever optreden.

Volgens Bloomberg wordt de ontwikkeling van de game bekostigd door South Park Studios zelf, omdat Stone en Parker zo nauw mogelijk bij het project betrokken willen zijn. De bedenkers staan ervoor bekend de controle over heen merk niet graag te willen afstaan.

In het verleden lieten Parker en Stone al weten dat ze graag een  South Park openwereldgame zouden maken. Maar of dat lukt zonder hulp van een studio met ervaring in het genre, is zozeer de vraag.

Een reactie achterlaten