fbpx

Bayonetta 1 & 2

Een in zwart latex gehulde vamp die met brede glimlach brute straffen uitdeelt: klinkt als een vrijdagavond voor de sm-rechter, maar het is wat je op je bord krijgt in Bayonetta. De hyperkinetische hack-’n-slasher én zijn sequel zijn na een verrassend exclusiviteitscontract met Nintendo – hoezo, kiddy? – nu ook te spelen op de Switch en dat aan een spiegelgladde zestig frames per seconde.

Wie al eens graag zonder te veel nadenken op knoppen ramt (en níét aan epilepsie lijdt) om de meest sierlijke en tegelijk genadeloze combo’s op het scherm te toveren, zit gebeiteld met Platinum Games’ paradepaardje. Al biedt het vechtsysteem meer dan voldoende diepgang om ook de hardcore vechtjas aan te spreken. De compleet van de pot gerukte plot waarin alles draait om licht, duisternis, de chaos daartussen moet je er wel bijnemen. Net zoals de karikaturale versie van Joe Pesci uit ‘Goodfellas’. Jep, een vette kluif voor wie Japanse malligheid een warm hart toedraagt. Random disclaimer: de proloog van Bayonetta 2 mag wat ons betreft zonder schroom geplaatst worden naast die van God of War 3: epiek van de allerhoogste plank.

Goed voor twintig uur prachtig vormgegeven engelen en demonen zo stijlvol mogelijk tot gort te kloppen, is deze ultieme Bayonetta-compilatie warmpjes aan te bevelen voor ieder wie een Switch onder de tv dan wel op het nachtkastje liggen heeft. Een derde aflevering is bovendien in aantocht – wederom exclusief Nintendo – dus je weet waarnaar uit te kijken. Doorgaans ruiken dit soort ports naar snel winstbejag, maar aangezien de Wii U al snel in de obscuriteit belandde, is deze Switch-upgrade bijna een noodzaak. De beste versie van een van de beste actiegames aller tijden(!): je moest al naar de gamesboer aan het hollen zijn.

[thb_gap height=”30″]
9.0
  • Kleurrijke & stijlvolle actie
  • Verdomd mooie chaos
  • technisch uitmuntend
  • een ietwat onnozel verhaal

BESLUIT

Een reactie achterlaten