fbpx

Battlefield krijgt eigen televisiereeks

Paramount Television en Anonymous Content hebben de handen in elkaar geslagen om EA’s Battlefield om te vormen tot een tv-serie.

Volgens de Hollywood Reporter kreeg Anonymous Content de toestemming van DICE om de populaire shooter naar het kleine scherm te brengen. Het bedrijf koos voor Paramount om de productie van de reeks te starten. Amy Powell, president van Paramount TV, is daar zeer tevreden mee:


“Wij zijn altijd op zoek naar content, die het publiek sterk aanspreekt. Battlefield van EA heeft een zeer dynamische vertelstructuur en bezit daarnaast ook een trouwe fanbase. Wij kijken er al naar uit om samen te werken met EA en Dice.”

Michael Sugar van Anonymous Content, die tevens executive producer wordt van de reeks, wil ervoor zorgen dat de essentie van Battlefield in de serie behouden blijft. En dat is geen slechte zaak:

“Battlefield heeft een enorme fanbase, waardoor het een uitdaging wordt om deze games tot een tv-serie om te vormen. Daarom zullen er we samen met EA en Paramount op toezien dat de show met evenveel zorg en toewijding ontwikkeld wordt als de games.”

Ons hoor je niet klagen. Series als Band of Brothers en The Pacific zijn ondervertegenwoordigd in het tv-landschap. Al is de vraag natuurlijk of Battlefield dat niveau wel kan halen.

Een reactie achterlaten