fbpx

Battlefield 2042 onder vuur door kerstman skin

BF 2042

Het zit DICE niet mee. Battlefield 2042 werd bij launch maar lauwtjes ontvangen en nu krijgt de ontwikkelaar het hard te verduren vanwege… de kerstman. Zo lekte dat DICE binnenkort een kerstmanskin voor een van de Specialist zou uitbrengen. En dat is niet naar de zin van de achterban.

De gelekte ‘Father Winter’ skin voor Specialist Boris zorgde voor een lawine aan verzuurde reacties. Volgens vele spelers op reddit nog maar eens het bewijs dat Battlefield met een flinke identiteitscrisis kampt. “In een nabije toekomst waar een oorlog is uitgebroken, hoort de kerstman echt niet over het slagveld te hollen.”


De skin past volgens spelers helemaal niet bij de shooter die Battlefield is, eerder bij Call of Duty. Andere spelers hekelen EA omdat de uitgever het systeem met de Operators enkel geïmplementeerd zou hebben om skins te kunnen verkopen. En deze kerstmanskin is daar het eerste bewijs van.

De skin was onderdeel van de volgende grote update voor Battlefield 2042, maar na de negatieve reacties heeft EA beslist de skin te annuleren. Of tenminste: uit te stellen tot een latere datum.

Of sommige gamers wat meer gevoel voor humor moeten hebben? Misschien wel. Al ligt de ganse kwestie nu extra gevoelig bij de achterban. Door een herstructuring bij EA is niemand minder dan de bedenker van Call of Duty en Titanfall het hoofd van Battlefield geworden.

Een reactie achterlaten