fbpx

Batterijproblemen met je Nintendo Switch? Try this!

Sinds de release van de Nintendo Switch zijn er al heel wat klachten binnengekomen over de batterij power indicator. Bij sommige Switches gaat het batterijpercentage met een rotvaart naar beneden, terwijl de batterij eigenlijk helemaal niet leeg is.  Het is mogelijk dat de power indicator 1% aangeeft, terwijl je gemakkelijk nog een uur kan spelen.

Met de nieuwste update voor de Switch biedt Nintendo een oplossing, al is ze wel wat omslachtig. Wat moet je doen? De batterij volledig opladen tot 100%. Daarna is het tijd voor een paar gaming marathons, want je moet de Switch tot wel 6 keer volledig leegspelen en opnieuw opladen. Volgens Nintendo zou die remedie het euvel moeten verhelpen.


Natuurlijk zijn er al spelers die het probleem oplossen door simpelweg de percentagedisplay af en aan te zetten, maar als het probleem de kop blijft opsteken, kan de bovenstaande methode helpen. Zorg wel dat je de Switch meteen weer oplaadt als-ie uitvalt. De batterij is dan nog niet helemaal leeg, want de klok en al je gegevens blijven immers opgeslagen. Maar als je in dat geval de batterij wel een tijdje ongebruikt zou laten, kan je het je totale speelduur met de Switch verminderen.

Een reactie achterlaten