fbpx

Baldur’s Gate 3 wordt eerste Xbox game op 4 discs

Baldurs gate 3 review

Ontwikkelaar Larian Studios heeft bekendgemaakt dat de fysieke Xbox-versie van Baldur’s Gate 3 maar liefst 4 schijfjes nodig heeft. De game is 500 MB te groot om op drie schijfjes te passen. De Xbox-versie komt ook een weekje later dan de andere versies.

De fysieke Deluxe Edition van Baldur’s Gate 3 werd aangekondigd in november. Toen maakte Larian bekend dat de game 3 discs krijgt op Xbox Series X, twee op PS5, en eentje voor pc. Opvallend genoeg heeft director of publishing Michael Douse nu laten weten dat de game niet op 3 schijfjes past voor Xbox.


De data is zo’n 500 MB te groot om te passen op drie discs voor Xbox. Om die reden wordt de game op 4 discs verscheept voor Microsofts console. Het was immers geen optie om wat inhoud van de game te schrappen. Douse deelde het nieuws op X.

Om dezelfde reden schuift ook de release van de Xbox-versie door naar de eerste week van april. De versies voor andere platformen vliegen nog steeds de deur uit op 25 maart.

De fysieke editie van Baldur’s Gate 3 kost 79.99 euro en is meteen de Deluxe Edition. Die bevat een fysieke wereldkaart, soundtrack, poster van de Mind Flayer, 32 stickers en 2 patches.

Ga jij de fysieke versie in huis halen?

Een reactie achterlaten