fbpx

Baas PlatinumGames: ‘PS5 en Xbox Scarlett zijn meer van hetzelfde’

Platinum Games

Atsushi Inaba, de baas van ontwikkelaar PlatinumGames, is niet onder de indruk van de volgende generatie consoles. In een interview met de website Video Games Chronicle, zei hij dat zowel de PS5 en Project Scarlett weigeren te breken met een traditie en daardoor meer van hetzelfde zijn.

Hoewel Inaba het potentieel van de nieuwe consoles, is hij er absoluut niet enthousiast over:


“De nieuwe consoles zien er ok uit. Uiteraard zal alles krachtiger zijn, met mooiere graphics en minder laadtijden. Voor de consument is dat zeer goed. Maar ze voelen aan als meer van hetzelfde, vergeleken met eerdere generaties. Er is geen echte innovatie.”

De man legt dat ook iets beter uit. Volgens hem werden consoles vroeger gekenmerkt door aangepaste hardware, die in pc’s niet mogelijk waren. Vandaag zijn die grenzen aan het vervagen:

“Consoles hadden vroeger een op maar gemaakte chip – een gpu+cpu. Tegenwoordig lijken ze gewoon bestaande hardware te ingreren. Neem nu Nintendo Switch. De Tegra-chip bestond al en ook andere consoles gebruiken technologie die heel vergelijkbaar is met game-pc’s. Er is niets unieks meer aan.”

Langs de andere kant is de man wel sterk onder de indruk van streamingplatformen zoals Stadia:

“Cloud platformen representeren vernieuwen en zijn iets totaal anders. Dat vind ik interessant, omdat dat de gaming wereld in een compleet andere richting stuwt.”

Opvallend is wel dat de man streaming platformen verkiest boven de kracht van lokale hardware. Als producent van een gamestudio die voornamelijk action games maakt, zou de man moeten weten dat eventuele latency een probleem kan zijn voor een vloeiende, stabiele framerate. Iets wat in action games door veel fans geapprecieerd wordt.

REACTIES (1)

  1. Vooral in de richting van zijn portemonee denk ik… Met streamen is er geen tweedehandsmarkt meer. Laat het dan maar meer van hetzelde zijn 🙂

Een reactie achterlaten