fbpx

Atlus teaset nieuwe fantasy RPG

De regisseur van Persona 5, Katsura Hashino, heeft bekendgemaakt dat Atlus momenteel werkt aan nieuwe fantasy role-playing game. Opvallend: het spel is geen nieuwe Persona, noch een Shin Megami Tensei.

Met deze nieuwe reeks wil Hashino een compleet nieuwe Atlus-rpg lanceren. De man omschrijft het als volgt:


“25 jaar geleden werd de eerste Atlus-rpg geboren. Tijdens die periode waren ook verhalen die zich afspeelden in een fantasiewereld nog behoorlijk mainstream. De Persona-reeks, die lanceerde als spin-off van Shin Megami Tensei, moest de opvatting van die ‘natuurlijke’ wereld doorbreken. Beide reeksen werden altijd ontwikkeld met concepten, die nooit de regels van het rpg-genre volgden. En ook met deze nieuwe game willen die normaliteit, waardoor het rpg-genre de laatste decennia geplaagd wordt, doorprikken. Ook deze nieuwe game wordt dus vanaf nul opgebouwd.”

Torenhoge ambities dus, al staat Atlus niet voor niets bekend om z’n baanbrekende rpg’s. Wij twijfelen dan ook geen seconde dat de mannen zullen slagen in hun opzet. En dat maakt ons alleen nieuwsgieriger naar de uiteindelijke aankondiging van de game.

Een reactie achterlaten