fbpx

Atlas brengt 40.000 spelers samen in één wereld

Ontwikkelaar Grapeshot werd opgericht door enkele veteranen achter Ark: Survival Evolved en heeft zijn nieuwe project voorgesteld. De studio werkt momenteel aan Atlas, een gigantische online RPG, waarin 40.000 spelers tegelijkertijd kunnen rond hossen.

De game heeft een piratenthema en gooit er een fantasythema bovenop. Zo kan je oceanen verkennen of rum drinken in een kroeg, maar ook zeemonsters en ander exotisch gedierte aan je sabel rijgen, maagden kidnappen en meer van dat.


Je kan ook je eigen piratenschip bouwen en andere spelers rekruteren. Of npc’s inschakelen om je naar her en der te roeien. Eenmaal je crew compleet is, kan je de wereld verkennen, op zoek naar schatten en grondstoffen. De MMORPG biedt zowel PvP als PvE: spelers kunnen het tegen mekaar opnemen of in co-op een vijandelijk fort innemen.

Zoals in elke degelijke MMO zijn er natuurlijk ook klassen en vaardigheden die je toelaten om je piratenskills verder aan te scherpen. En verrassend genoeg word je piraat ook ouder en kan hij een coole baard kweken.

Atlas gaat live in early access vanaf 13 december. Voorlopig enkel beschikbaar op Steam.

Een reactie achterlaten