fbpx

Asus gaat de strijd aan met de Steam Deck

Asus ROG Ally

Hardware fabrikant Asus heeft een gaming handheld aangekondigd die de concurrentie aangaat met de Steam Deck. De ROG Ally belooft betere visuals dan de Steam Deck en zou runnen op Windows 11.

Asus heeft nog geen officiële specs bekendgemaakt. YouTubers Dave2D en Linus Tech Tips hebben echter beelden van de harware ontvangen en concluderen eruit dat de console dubbel zo snel en krachtig wordt als de Steam Deck.


De handheld is compacter dan de Steam Deck, maar bevat een custom AMD Ryzen-apu met Zen 4-cores en een RDNA 3-gpu. Die zou 50% beter moeten presteren dan de Steam Deck aan hetzelfde stroomverbruik.

De ROG Ally heeft een beeldschermresolutie van 1080p met een refresh rate van 120 Hz. Hoe lang de batterij meegaat met die settings? Dat weten we voorlopig niet.

Ondanks de krachtige hardware blijft de console koel en stil dankzij een heat pipe met twee heat sinks en even veel ventilatoren. Bovendien zou de ROG Ally compatibel zijn met de ROG XG Mobile eGPU voedingsadapter die Asus gebruikt voor laptops.

Verder weten we dat de Asus ROG Ally draait op Windows 11. Het Armoury Crate programma van Asus zal fungeren als de hub om games te lanceren. Cool is dat je ook de externe grafische kaart RPG XG Mobile kan aansluiten.

Een officiële releasedatum is er nog niet, maar volgens geruchten lanceert hij in oktober.

Een reactie achterlaten