fbpx

Assassin’s Creed Valhalla schrijver wil volgende game in Brazilië

Brazil AC

Assassin’s Creed vormt de geschiedenis om tot één grote speeltuin. Toch heeft Ubisoft een aantal favoriete historische periodes en bestemmingen nog steeds niet bezocht. Denk maar aan het feodale Japan. Als het van de senior writer van Assassin’s Creed Valhalla afhangt, staat die niet meteen op de planning. Hij ziet de volgende Assassin’s Creed liever op Malta, of nog beter: in Brazilië.

In een interview met nieuwswebsite The Gamer, heeft Alain Mercieca heel wat persoonlijke ideeën voor de reeks gedeeld. Toen hem gevraagd werd welke setting de volgende game zal hebben, zei hij het volgende:


“Er zijn gigantisch veel opties. Te veel om eerlijk te zijn. Als iemand die gebeten is door geschiedenis, ben ik bijvoorbeeld zeer geïnteresseerd in een groep krijgers van een verloren beschaving op Malta. Perfect voor een Assassin’s Creed.”

Daarnaast zou hij de reeks ook graag naar Latijns-Amerika zien afzakken:

“In Latijns-Amerika is een enorme rijkdom aan cultuur. Bovendien is het een setting die de reeks nog niet vaak heeft bezocht. Van de Inca’s tot de Spaanse conquistadores, het is een ontzettend interessante tijdsperiode. Vooral in de regio van Brazilië.”

In Assassin’s Creed: Black Flag en Liberation kwam de reeks al in aanraking met enkele Centraal-Amerikaanse tempels, al verdiepte die games zich niet in de historische materie. Een game die de Inca’s, en misschien wel de Maya’s, aan de Assassin’s Creed verhaallijn koppelt? Kan nog iets worden.

Een reactie achterlaten