fbpx

Assassin’s Creed Valhalla introduceert River Raids met gratis update

Klimt allen aan boord van uw langschip, want het is tijd om de Engelse kusten alweer te bestormen! Ubisoft heeft een gloednieuwe update voor Assassin’s Creed Valhalla die onder andere River Raids toevoegt. Het gaat om een nieuwe gamemodus/missie waarin je zoveel mogelijk dorpen, legerkampen en abdijen moet zien te plunderen langs de Engelse rivieren.

Wil je er meteen in vliegen? Dan moet je eerst nagaan of je de verhaallijn van Grantebridgescire of Ledecestrescire hebt uitgespeeld en Jomsviking-barak hebt gebouwd in Ravensthorpe. Is dat gebeurt dan duikt Viking Vagn op die je kennis laat maken met River Raids.


Start je de River Raids missie/gamemodus dan vaar je met het gezelschap langs rivieren in een nieuwe omgeving. Het is geen onderdeel van de hoofdmap, maar een apart gebied dat je met je langschip verkent. Het doel: zoveel mogelijk locaties plunderen en rijkdom vergaren. Die eerste raids zijn best gemakkelijker, maar het plunderen wordt steeds moeilijker en de opbrengst veel hoger.

In tegenstelling tot raids in de hoofdgame, moet je hier de gezondheid van je crew in het oog te houden. Lopen je manschappen verwondingen op en ben je er niet tijdig bij, dan kan je ze verliezen. Cool is dat je zelf brute Jomsviking krijgers aan je bemanning kan toevoegen, die dan worden geleid door jouw Jomsviking-luitenant. Last, but not least biedt de modus toegang tot een volledig nieuw schip, waarvan je het laadruim kan upgraden.

Hadden we trouwens al vermeld dat je ook een volledig nieuwe Jomsviking Hall kan oprichten? Dat is een speciale toevoeging voor het eerste seizoen van de game. Cool is dat je de drinktent voor stoere krijgers drie keer kan uitbreiden. En dat elke uitbreiding je toelaat om sterkere Jomsvikings te rekruteren.

Uiteraard profiteert Eivor zelf ook van de River Raids, want de update brengt ook drie nieuwe vaardigheden mee. Daarnaast kan je aan de slag met de Saint George uitrustingsset en het Great Sword. En krijg je twee nieuwe gebouwen voor Eivors nederzetting, alsook verschillende cosmetische items.

Een goedgevulde update dus. En volledig gratis. Tijd om die Vikinghelm nog eens op te zetten en opnieuw Engeland onveilig te maken.

Een reactie achterlaten