fbpx

Assassin’s Creed Rogue Remastered

assassins-creed-rogue-remastered-masthead

Assassin’s Creed Rogue is het zwarte schaap in de geschiedenis van de reeks. Het sluitstuk van de Kenway-saga stond in de schaduw van het fel bekritiseerde Assassin’s Creed Unity en door de sterke overeenkomst met Black Flag kreeg het de stempel van melkkoe. Zonde. Deze parel met duistere invalshoek krijgt gelukkig nu wél zijn moment in de spotlight. Al komt dat misschien iets te laat.

Als Shay Patrick Cormac vecht je eerst bij de good guys als sluipmoordenaar. Je vaardigheden leerde je van de beste en je streeft naar gerechtigheid. Enkele acties van je broeders brengen Shay echter aan het twijfelen waardoor hij plots van kant verandert. Jij als moordende tempelier? Die plottwist is best verrassend, wat deze Rogue net enorm boeiend maakt. Zo stuit je oude bekenden tegen het lijf en krijg je de opdracht om diverse meestersluipmoordenaars uit te schakelen. Een geslaagd resultaat waar je soms met pijn in het hart door moet.

Het grote probleem van deze Rogue remastered is echter zijn timing. Ondertussen zijn we al drie jaar verder én hebben we het bijzonder smakelijke Origins achter de kiezen. Deze assassin toont soms zijn leeftijd, vooral als we een potje moeten knokken. Het oude vechtsysteem is trager, een pak minder diepgaand dan Origins en de uitdaging ontbreekt. Nog een geluk dat de nadruk hier vooral op de zeeslagen ligt, want die hebben wèl de tand des tijds doorstaan. Met je zeilschip vaar je over de zeeën, ram je ijsschotsen en geef je je vijanden hun welverdiende zeemansgraf. Rogue is de ideale opwarmer voor wie handenwrijvend zit te wachten op Skull & Bones, de piratengame waar Ubisoft druk aan timmert.

Op grafisch vlak heeft Ubisofts poetsdienst zijn best gedaan. De scheve schuit van Shay ziet er gedetailleerder uit dan tevoren, maar het is de lichtjes verouderde engine die ietwat een rem zet op het plezier. Toch moet het gezegd: dit verhaal is en blijft een cruciaal onderdeel van de reeks. De uitgelezen kans dus, als je het tempelieravontuur toen links hebt laten liggen.

[thb_gap height=”30″]
7.5
  • Zeebattles zijn fun!
  • Sterk verhaal
  • Grafisch
  • Verouderde gameplay

BESLUIT

Een reactie achterlaten