fbpx

Assassin’s Creed Oddysey staat holebi-relaties toe

Assassin's Creed Odyssey Kyra en Alexios sparta Griekenland

De oude Grieken waren niet vies van homoseksuele relaties en in Assassin’s Creed Odyssey gaat Ubisoft dat taboe niet uit de weg. Zowel met hoofdpersonage Alexios als Kassandra kan je een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. De speler kiest zelf tijdens de dialogen of hij/zij het romantische pad bewandelt.

Ubisoft Montreal benadrukt dat de speler zelf de touwtjes in handen heeft. Het basisverhaal handelt over de familie van Alexios of Kassandra die uiteengereten werd door enkele tragische gebeurtenissen. Naast dat vaste hoofdplot heeft de speler alle vrijheid om zijn eigen verhaal te schrijven.


Een belangrijk element binnen die vrijheid is het aangaan van relaties met andere personages. De speler kan zelf kiezen met wie hij dat doet (met een man of vrouw, ongeacht het geslacht van jouw hoofdpersonage). Het idee is niet van de pot gerukt: het team onderzocht nauwkeurig de bekende schrijfsels van Herodotus en Lysistrata waarin de romance en seksuele spanning in het Oude Griekenland beschreven wordt. Vanuit die invalshoek benaderen ze het onderwerp in de game.

Ubisoft geeft tegelijk toe dat ze hun inspiratie haalden bij games van BioWare. In Mass Effect bijvoorbeeld hebben de keuzes die je maakt een impact op jouw verhaal en kunnen ze zelfs het einde beïnvloeden.

Vanaf 5 oktober starten Alexios en Kassandra met hun tocht door het Oude Griekenland op PS4, Xbox One en pc.

Een reactie achterlaten