fbpx

Ash en Pikachu verdwijnen na 25 jaar uit Pokémon animatieserie

Ash pikachu pokemon

Na een kwarteeuw komt er een einde aan het Pokémon-avontuur van trainer Ash Ketchum en zijn Pikachu. The Pokémon Company heeft bekendgemaakt dat het duo volgend jaar uit de animatieserie verdwijnt.

Ash en Pikachu spelen al sinds het allereerste seizoen de hoofdrol. In 1997 werd de reeks voor het eerst in Japan uitgezonden en maakte de wereld kennis met de jonge Ash die de beste Pokémontrainer ter wereld wilde worden.


In het meest recente seizoen zijn Ash en Pikachu eindelijk in hun opzet geslaagd en daarom maken ze vanaf volgend seizoen plaats voor nieuwe verhaallijnen, nieuwe trainers en Pokémon.

6773521a d451 a8c8 1500 6665efbc3448

Wie de stok overneemt? Er worden in 2023 twee nieuwe trainers geïntroduceerd: Liko en Roy. Verschillende Pokémon uit de meest recente game Pokémon Scarlet & Violet worden geïntroduceerd: naast starters Sprigatito, Fuecoco en Quaxly zullen we ook de legendarische Pokémon Rayquaza zien opduiken.

Ash en Pikachu krijgen volgens The Pokémon Company wel een waardig afscheid: vanaf januari zijn de 11 laatste afleveringen met Ash en Pikachu te zien. Daarin wordt stilgestaan bij alle avonturen van Ash en keren bekende figuren van vroeger terug. Daarna nemen de nieuwe gezichten het over.

Een einde van een tijdperk.

 

Een reactie achterlaten