fbpx

Apex Legends plaatst valsspelers voortaan bij elkaar

apex legends cheaters

Gedaan met je zorgen te maken over eventuele cheaters in Apex Legends, want ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft een geniale manier gevonden om valsspelers te straffen. Vanaf nu komen ze gewoon allemaal in dezelfde lobby terecht.

Via een update op Reddit, heeft de studio meer info gelost over zijn strijd tegen cheaters. Zo heeft de Respawn al software ontwikkeld die onfaire spelers opspoort en uit het spel kegelt. Daarnaast laat de ontwikkelaar ook weten dat-ie al heeft gespendeerd heeft aan een ‘matchmaking-systeem voor valsspelers’, zodat snodaards automatisch in dezelfde lobby gedropt worden.


Respawn wil ook vermijden dat valsspelers een nieuwe account aanmaken om verder te spelen. Sommige spelers krijgen bijvoorbeeld nu al een ‘high-risk account’, waarbij de eigenaar meerdere stappen moet ondernemen om in te loggen. Op datzelfde gebied heeft de studio ook al sterk ingezet op software die spam-accounts detecteert, zodat ze verwijderd kunnen worden voordat ze in gebruik gaan.

En dan zijn er nog de freeriders, speler die opzettelijk in het team van een cheater kruipen om zo mee te profiteren. De ontwikkelaar beschouwt ook dat als valsspelen en zal er alles aan doen om dat te verhinderen. Om die reden zal de studio ook uitzoeken hoe mensen een team vinden.

Het belangrijkste van al is natuurlijk dat eerlijke spelers cheaters blijven rapporteren. Want als niemand een melding maakt, kan Respawn weinig beginnen tegen valsspelers. Daarom roept de studio om verdacht gedrag door te geven, zodat dergelijke accounts onderzocht worden.

Een reactie achterlaten