fbpx

Apex Legends Legacy voegt nieuwe Arena modus toe

Met zo’n 100 miljoen spelers wereldwijd behoort Apex Legends samen met Fortnite en Call of Duty Warzone tot de meest gespeelde battle royale shooters. Maar EA en ontwikkelaar Respawn willen duidelijk meer. Tijdens een previewevent onthulde EA de nieuwe content voor het negende seizoen in de vorm van de Legacy update. En daar zit een gloednieuwe 3 vs 3 spelmodus bij.

apex legends arena


3 tegen 3 knokken

Die nieuwe spelmodus heet Arena en stapt af van het battle royale-principe: twee teams van drie spelers staan tegenover op een veel kleinere map. Spelers hebben per ronde slechts één leven en kunnen niet respawnen wanneer ze uitgeschakeld worden. De ronde eindigt wanneer één team is uitgeroeid. Het team dat drie rondes wint, wint de game.

Arena wordt een stuk tactischer en vereist meer voorbereiding. Voor de rondes kan je jouw uitrusting kiezen, wapens kopen en upgraden. Na elke ronde worden de bezittingen echter opnieuw verwijderd, wat het evenwicht tijdens de rondes moet bewaren. Waar het tempo in battle royale shooters doorgaans lager ligt, spat de actie en intensiteit hier van het scherm.

apex legends valkyrie close

Valkyrie & boog

Naast de nieuwe Arena modus voegt de Legacy update ook Valkyrie toe, een nieuwe Legend met een jetpack op haar rug. Zij is meteen ook de  verhalende link met Titanfall gezien haar vader ooit nog in een Titan rondhoste (en op erg pijnlijke wijze stierf in Titanfall 2). Als speciale vaardigheid kan ze een zwerm raketten afvuren en haar team mee de lucht in lanceren.

Ook nieuw: de Bocek bow, een recurveboog waar spelers al sinds het eerste seizoen om vragen. We begrijpen het, knallen met zo’n boog speelt echt lekker, al moet je verdomd zeker zijn van je mikkunsten als je ermee de confrontatie aangaat. Opsteker: je kan er ook shotgunpijlen mee afschieten.

De Apex Legends Legacy-update staat gepland voor release op 4 mei.

Een reactie achterlaten