fbpx

Antstream moet Netflix voor retrogames worden

Goed nieuws voor liefhebbers van retrogames, want Antstream, een cloud gaming service voor klassieke games, heeft zijn crowdfundingdoel op Kickstarter gehaald. De service is momenteel in ontwikkeling voor pc, Xbox One en mobile, maar een nieuwe stretch goal wil de service ook op PS4 lanceren.

De bedenkers noemen Anstream de Netflix van retro games, want het platform biedt toegang tot talloze klassiekers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Momenteel zijn er 400 games gelicenseerd en daar komen er na verloop van tijd nog bij. Antstream belooft titels als Fatal Fury, Double Dragon, Soldiers of Fortune SNES en nog veel meer. De games worden gestreamd naar je gameplatform van keuze en dankzij de extra features van Antstream kan je vrienden uitdagen in score attacks, speed runs en boss rushes.


De bèta launch van Antstream staat gepland voor dit jaar en geeft je toegang tot het platform op pc, Xbox One en mobile. Enige wat je doen is een account creëren, de abo-kosten betalen en je bent vertrokken. Een prijs is nog niet bekend.

Klinkt allemaal fantastisch, maar uiteraard moeten wij als gamejourno’s lastige vragen stellen. Hoe zit het met de streamingkwaliteit en latency bijvoorbeeld? Publieke tests op Gamescom en andere beurzen leverden volgens de ontwikkelaars indrukwekkende resultaten op, maar dat valt niet te vergelijken met een stream naar een thuislocatie. Toegegeven, de games zijn veel minder complex, maar zoals bij Google Stadia vrezen wij voor latency.

Een tweede punt van discussie is de licentie van de games. Je hoeft dus niets te downloaden. Maar wat gebeurt er als verlopen licenties niet meer vernieuwd worden door de eigenaar van een game? En hoe lang zijn de licenties van Antstream geldig?

Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op kennen. Een mooi initiatief, maar met Kickstarter-projecten gaat altijd een zeker risico gepaard. Nu goed, wie nog meer info wil over Antstream, kan op de Kickstarter-pagina van het platform terecht. Check hierboven ook de video voor een korte uitleg.

Een reactie achterlaten