fbpx

Analisten voorspellen de prijs van de PlayStation 5

PS5

Op basis van alle informatie die Sony gelost heeft over de PlayStation 5, hebben verschillende analisten van de gameindustrie zich gewaagd aan een prijsvoorspelling van de console. Die ligt volgens de analisten in dezelfde lijn als die van de PS4, hoewel Sony’s nieuwe spelconsole belachelijk veel sterker is.

Een handvol Britse analisten gokt dat de console ongeveer £450 kost. Wat in euro vertaalt naar zo’n €520. Ook via verschillende geruchten, evenals op Reddit, zien we dezelfde prijs opduiken.


Op Amerikaanse bodem valt, ook via geruchten en analisten, vaak het bedrag van $499. Geen slechte gok en dat zou betekenen dat de console maar liefst 100 euro duurder is dan de PS4 Pro bij launch. Maar gezien de sterkere hardware is dat ook verantwoord.

Op dit moment is de prijs allesbehalve éénduidig. Onze gok is dus iets voorzichtiger. Wij plakken er geen vast bedrag op, maar wel een prijsklasse. Zo kost de PS5 volgens ons tussen de €449 en €549 euro. Een stevig prijskaartje dus, maar na de recente onthullingen van Sony, wordt het helemaal de moeite.

Een reactie achterlaten