fbpx

Amerikaanse gamer redt leven van teamgenoot in UK

Tijdens een potje online gamen slaagde een Amerikaanse vrouw uit Texas erin haar 17-jarige Britse spelpartner te redden die een beroerte had gekregen. Het meisje verwittigde tijdens het gamen de Engelse hulpdiensten en kon zo zijn leven redden.

Volgens de Britse nieuwszender BBC waren beide spelers samen online, toen Aidan Jackson plots tegen zijn coöppartner, de 21-jarige Dia Lathora uit Texas in de VS zei dat-ie zich niet goed voelde. Hij ging even op bed liggen om te bekomen en draaide zijn microfoon zodat hij kon blijven praten tegen Dia. Toen de jongedame geen antwoord meer kreeg, wist ze dat er iets mis was.


Ze kende het adres van Aidan Jackson, maar had verder niets om zijn ouders te contacteren. Dus zocht de jongedame een noodnummer en stuurde ze de hulpdiensten naar zijn huis. De ouders wisten niet dat er iets mis was, want Aidan zat op zijn kamer met de deur dicht. Toen de ambulanciers aankwamen, snelden ze meteen naar boven en vonden Aidan die inderdaad een beroerte gekregen had.

Jackson werd meegenomen naar het ziekenhuis voor een paar extra tests, maar mocht diezelfde dag alweer naar huis. Ondertussen heeft de hele familie wel haar dank betuigt aan Dia Lathora, die door haar alerte respons ergere complicaties wist te voorkomen.

Het geluidsfragment van de oproep kan je hieronder beluisteren:

Een reactie achterlaten