fbpx

Amazon lost eerste details en beeld van Lord of the Rings serie

LOTR TV show

We hebben er lang op moeten wachten, maar Amazon heeft eindelijk de eerste details en zelfs screenshot gelost van zijn Lord of the Rings-serie. De serie gaat in première op 2 september 2022 en zal zo’n 465 miljoen dollar kosten. Dubbel zo duur als één Lord of The Rings-film dus.

Via Twitter dropte de uitgever het eerste beeld van de serie. Ziet er heel Lord of the Rings-y uit, toch?


Daarnaast zijn ook nog een aantal extra details opgedoken. Zo is het eerste seizoen volledig ingeblikt en kan de post-productie van de show starten. De tv-serie vertelt vermoedelijk het verhaal van The Kingdom of Númenor dat zich afspeelt tijdens The Second Age van het Lord of the Rings universum. Duizenden jaren voor de avonturen van Frodo en het reisgezelschap dus.

Toch zitten er bekende elementen in, want de serie wil de terugkeer van het kwaad (lees: Sauron) in Midden-aarde schetsen. En allicht staan er opnieuw een handvol krijgers op om dat kwaad weer mores te leren.

De serie zal sowieso de geschiedenis ingaan als duurste tv-serie ooit gemaakt. Amazon liet weten dat het eerste seizoen zo’n 465 miljoen dollar kost. Amazon betaalde maar liefst 250 miljoen dollar voor de Lord of the Rings-licentie. Er zouden in totaal vijf seizoenen gepland zijn van de reeks en één mogelijke spin-off reeks.

Ter vergelijking: de duurste serie van concurrent Netflix is The Crown en kost 130 miljoen dollar per seizoen. Peter Jackson spendeerde voor elke Lord of The Rings-film gemiddeld zo’n 281 miljoen dollar. De filmtrilogie bracht echter in totaal 2.93 miljard dollar in het laatje.

Ongeacht de productiekosten zitten wij in ieder geval klaar, want het is al een tijdje dat we een episch fantasyverhaal uit Hollywood voorgeschoteld kregen.

Een reactie achterlaten