fbpx

Amazon lanceert game streaming service Luna

Luna hero image

Google en Microsoft mogen zich alvast schrap zetten, want online winkelgigant Amazon heeft een nieuwe streaming service voor games aangekondigd. Amazon Luna gaat de rechtstreekse concurrentie aan met Google Stadia en laat je toe om een bibliotheek aan games te streamen op eender welk apparaat. De dienst kost 6 dollar en lanceert in oktober in de VS. Europa zou volgen in 2021.

Toegegeven, het is weinig geld. Voor 6 dollar per maand (early acces prijs) kunnen Amerikanen zich vanaf oktober abonneren op Luna. Daarmee krijg je toegang tot meer dan honderd games, waaronder Control, Resident Evil 7, A Plague Tale: Innocence, Panzer Dragoon, The Surge 2, Yooka-Laylee en meer. Voor dat bedrag kan je op maximaal twee apparaten tegelijk gamen, dat aan max 4K en  60fps gamen. Je internetverbinding dient minimaal 10Mbit/s te zijn, of 35Mbit/s om in 4K te gamen.


Wat heb je nodig om te streamen? Een abonnement en de Amazon Luna controller. Die kost 50 dollar en maakt meteen via wifi verbinding waardoor de latency beperkt zou blijven. Luna werkt daarnaast op pc echter ook met toetsenbord en muis en de Xbox One- of PS4-controller.

Opvallend: naast je basisabonnement kan je je abonneren op andere kanalen. Zo kan je bijvoorbeeld bijbetalen voor het Ubisoft-kanaal en zo voor één bedrag toegang krijgen tot alle Assassin’s Creed-titels, Far Cry en andere IP’s van de uitgever. Nieuwe games zoals Assassin’s Creed Valhalla en Immortals: Fenyx Rising zullen vanaf launch beschikbaar zijn op Luna. Volgens Amazon komen er in de toekomst nog gelijkaardige kanalen bij.

Amerikanen kunnen Amazin Luna al testen vanaf oktober, bij ons wordt het nog wachten tot 2021.

amazon Luna

Een reactie achterlaten