fbpx

Als je schreeuwt in dit horrorspel is het game over

Dont Scream

De nieuwe horrorgame Don’t Scream introduceert een van de leukste concepten die we de afgelopen jaren gezien hebben in het genre. De titel vat de nieuwe game perfect samen, want maak je een geluid tijdens het gamen, dan sterf je.

Don’t Scream maakt gebruik van found footage element en dropt je in het mysterieuze Pineview Forest. Jouw doel? Een kort speelsessie in het bos overleven. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens je avontuur door het woud word je gestalkt door monsterlijke wezens en kom je allerlei gruwelijke taferelen tegen.


Een schreeuw van angst slaken is echter geen optie, want tijdens het spelen luistert een microfoon naar alle geluiden die je maakt. Schrik je iets te luid? Dan verraad je je positie en ben je een vogel voor de euhm… monsters.

De game is gemaakt door indiestudio Joure & Joe. Volgens de makers duur één spelsessie slechts 18 minuten. Al worden alle confrontaties willekeurig gegenereerd en krijg je zelden een scare op hetzelfde moment. Een game met een gigantische herspeelbaarheid dus. Cool is dat de wereld slechts beweegt als jij dat ook doet, dus verstoppen achter een grote boom zal je niet helpen.

Don’t Scream verschijnt later dit jaar in early access. Check een eerste trailer hieronder, via IGN.

Een reactie achterlaten