fbpx

Alles wat je moet weten over Call of Duty: WWII

De onthulling van Call of Duty: WWII was meteen raak. De reeks keert terug naar de roots en de eerste trailer is een knaller van formaat. Tijdens de livestream kregen we een shitload aan nieuwe info en die zetten wij voor jou op een rijtje.

Na de futuristische avontuurtjes keert Call of Duty eindelijk terug naar een van de grootste conflicten uit recente geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. En dat levert een hoop iconische locaties en veldslagen op. We weten bijvoorbeeld dat WWII opent met de landing in Normandië op D-Day. Een gruwelijke gebeurtenis die nog realistischer wordt weergegeven dan tevoren. Daarnaast moeten we ook zien te overleven tijdens de slag om het Hürtgenwald bij Aken en staan we op de eerste rij bij de bevrijding van Parijs.


Call-of-Duty-WWII_2017_04-26-17_002

Om al die iconische momenten aan elkaar te linken, heeft Sledgehammer Games de perfecte eenheid gekozen. Als spelers kruipen we voornamelijk in de huid van twee Amerikaanse vrienden uit de 1st Infantry, die zich samen opgegeven hebben om als vrijwilliger te gaan strijden in Europa. Zoals bij Advanced Warfare, wil Sledgehammer opnieuw een emotionele band creëren tussen de speler en de personages. Als gamer zal je dus lief en leed van de jonge snaken delen in de oorlogse hel.

Daarnaast wil de ontwikkelaar ook de enorme schaal van het conflict in de kijker zetten. Tijdens korte intermezzo’s mogen we aan de slag met andere personages, zoals een Franse verzetsstrijdster, een Duitse familie en een Britse officier.

Call-of-Duty-WWII_2017_04-26-17_001

Klinkt fantastisch, maar natuurlijk halen veel gamers Call of Duty: WWII in huis voor zijn snelle multiplayer. En ook die ondergaat een hele metamorfose. Gedaan met rondhossen in blikken skeletten, want we keren terug naar de nauwe gangen van de loopgraven. Natuurlijk worden de maps wel iets groter dan dat: de nieuwe War-modus introduceert bijvoorbeeld epische veldslagen, met verhaalgedreven doelstellingen.

Sledgehammer Games belooft asymmetrische mappen, waarbij elke squad verschillende objectieven krijgt. Klinkt zoals de Conquest-modus uit Battlefield? Jawel, al kan dit nog cooler worden. Natuurlijk is het wachten op een officiële onthulling tot E3, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een D-Day-scenario als multiplayer-map? Terwijl de geallieerde troepen het strand bestormen, moeten de Duitsers hen met bosjes proberen neer te maaien. Klinkt als een intense multiplayer-match, toch?

call-of-duty-wwii-headquarters-tease-670x378

Een andere nieuwigheid is Headquarters, een lobby waar je tussen online potjes kan rondhangen en afspreken met je online vrienden. Ideaal om je medailles op te halen, even die nieuwe rifle op te pikken bij de magazijnier, wat te knallen op de shooting range of je mentaal voor te bereiden op de volgende knalpartij.

Vanuit het hoofdkwartier zal je allicht ook jouw Division kunnen kiezen. De verschillende Divisions zijn een nieuwe versie van het create-a-class-systeem, waarbij je rol op het slagveld wordt bepaald door de divisie waarbij je je aansluit. Leuke toevoeging is de contextuele invulling bij het kiezen van je eenheid. Zoals de vrijwilligers tijdens de Tweede Wereldoorlog, word je als speler ook door je taken geloodst en word je begeleid in het kiezen van de juiste uitrusting.

Tijdens de livestream werd er weinig over gezegd, maar er zou ook een aparte co-opmodus in die maak zijn die zijn eigen verhaallijn krijgt.

Call-of-Duty-WWII_2017_04-26-17_005

Wie de realistische veldslagen na een tijdje beu is, kan altijd overschakelen naar de Zombies. Want ook tijdens de Tweede Wereldoorlog moeten er verrotte nazibreinen kapot geknald worden. Nazi Zombies kan je in co-op spelen en dit keer krijgt de modus ook een aparte verhaallijn.

Tot slot weten we ook dat de Call of Duty: WWII Pro Edition al gelekt was. De editie bevat de game in een vette Steelbook Case, inclusief de season pass. Wat die season pass zal toevoegen is niet geweten, al gokken wij op map packs. Vroege beslissers krijgen toegang tot de Private bèta, die je alvast een voorsmaakje zal geven van alle nieuwe modi.

En nu is het wachten tot 3 november. Verwacht alvast meer info in juni wanneer de E3-beurs van start gaat. Tot die tijd hebben we nog deze trailer om op repeat te zetten. Of binnenkort de nieuwe Invader downloaden.

Een reactie achterlaten