fbpx

Alles wat je moet weten over Call of Duty: Black Ops 4

Activision en ontwikkelaar Treyarch hebben tijdens een groots event in Los Angeles Call of Duty: Black Ops 4 onthuld. De game keert terug naar futuristische oorlogsvoering, maar breekt enigszins met het verleden. Black Ops 4 gooit de singleplayer campaign eruit en introduceert een Battle Royale mode genaamd Blackout. Samen met een erg lijvige Zombies en de Multiplayer die komaf maakt met jetpacks, wallruns en double jumps.

Multiplayer

De multiplayer van Black Ops 4 serveert opnieuw snelle en intense vuurgevechten, zoals we dat gewoon zijn van de Black Ops-reeks. Opvallend: Black Ops 4’s multiplayer speelt zich af tussen die van Black Ops II en Black Ops III en dient dus als prequel voor de Specialisten uit deel 3. Toch hoef je je geen zorgen te maken, want de jet packs, wall-runs en double jumps zijn er niet meer. Opnieuw boots-on-the-ground actie dus.


De Specialisten maken wel een comeback, al is de gameplay deze keer veel tactischer. Je levensmeter wordt niet meer automatisch aangevuld, dus moet je jezelf oplappen wanneer je geraakt wordt of de hulp inroepen van een medic. Specialistst kunnen hun speciale krachten combineren om zo epische tag team finishers te lossen, waarmee de makers vooral samenwerken willen stimuleren.

Zombies

De Zombies Mode viert zijn tiende verjaardag en daarom gooit bedenker Treyarch er op release niet één, maar drie Zombies Campaign tegenaan.

  • In Voyage of Despair ontdek je wat echt er gebeurd is met luxeschip de Titanic.
  • In IX komen de helden terecht in Klassiek Rome, waar offerrituelen moeten brengen in een amphitheater.
  • Blood of The Dead brengt de Origins personages van de vorige Zombies verhaallijn naar een Alcatraz in een duistere dimensie.

De Zombies Mode belooft alvast veel meer aanpassingsmogelijkheden, zodat je zelf de regels en game-opties van je potje Zombies kan instellen. Hieronder alvast de trailer van IX.

Blackout

Last, but not least is er nog de nieuwe Battle Royale modus die de singleplayer campaign vervangt. Blackout zet het grootste aantal spelers ooit tegenover elkaar in een gigantische map, geïnspireerd door iconische locaties als Nuketown, Firing Range en meer uit de Black Ops geschiedenis.

Hoeveel spelers er exact kunnen deelnemen is nog niet duidelijk, al kunnen ze mekaar wel te lijf gaan met alle Black Ops wapens, coole killstreaks zoals de RC-XD en een shitload aan voertuigen. Check dus zeker de trailer.

Call of Duty: Black Ops III lijkt dus weer boordevol knallende actie te zitten. Wat denken jullie van de Blackout? Een waardige vervanger voor de singleplayer campaign? Of slechts een afkooksel van PUBG en Conquest uit Battlefield? Reageer er vooral op los in de comments!

Een reactie achterlaten