fbpx

Alle Dark Souls servers offline vanwege beveiligingsrisico

Dark Souls 3

De servers van alle Dark Souls-games op pc zijn tijdelijk offline gehaald, nadat een ernstig beveiligingsrisico werd ontdekt. De exploit liet hackers toe om via de PvP-server toegang te krijgen tot je pc. Op die manier kunnen ze je gegevens stelen of malware op je pc runnen.

Gelukkig zijn er slechts enkele personen die weten hoe ze de exploit moeten gebruiken, althans volgens berichten op de SpeedSouls server. Zo vertelt een van de gebruikers dat de methode ontdekt werd door één van de leden. Die persoon probeerde From Software in te lichten over het probleem, maar hij kreeg nergens gehoor.


Bijgevolg heeft de ontdekker het recht in eigen handen genomen om de exploit aan het licht te brengen. Toen Twitch Streamer The__Grim__Sleeper afgelopen zaterdag Dark Souls 3 aan het spelen was tijdens een livestream, besloot de ontdekker de exploit toe te passen. Via text-to-speech liet hij een boodschap achter, waar de streamer totaal geen controle over had.

Schijnbaar kreeg de stunt genoeg aandacht, want op zondagochtend deelde From Software het volgende bericht via Twitter:

Terwijl de studio zoekt naar een oplossing, heeft third-party anti-cheat software ontwikkelaar Blue Sentinel al bekendgemaakt dat-ie een fix heeft gevonden voor het probleem. Lang zullen de servers dus niet offline blijven.

In iedereen geval is het een goede zaak dat de exploit nu ontdekt is. In een eerdere versie van Elden Ring, gevonden via datamine, zou de exploit immers ook nog aanwezig geweest zijn. Nu From Software op de hoogte is, wordt die allicht in alle titels weggewerkt.

Elden Ring is ondertussen goud gegaan en verschijnt dus zeker 25 februari.

Een reactie achterlaten