fbpx

Alienware onthult draagbare gaming PC

Het lijkt erop dat hardwarefabrikant Alienware ook een stukje van de handheldmarkt wil veroveren. Tijdens CES 2020 heeft het bedrijf namelijk een prototype, genaamd Concept UFO, onthuld. En die doet verdacht veel denken aan de Nintendo Switch.

Uiteraard zijn er merkbare verschillende met Nintendo’s hybride console. Zo bezit de Concept UFO een scherm van 8 inch, met een resolutie van 1200p. Iets meer dan die (1080p) van een Full HD tv, dus. Over de autonomie van de batterij en de processor specs is helaas niets bekendgemaakt.


Wat betreft design, ligt de Alienware Concept UFO wel enorm dicht bij de Nintendo Switch. Zo bestaat de hoofdconsole uit een scherm met ingebouwde processor, geheugen en meer. Zoals bij de Switch kan je er aan de zijkant controllers aan bevestigen.

Wat betreft prestaties doet dit prototype van Alienware het beter, want de Concept UFO kan Windows 10 probleemloos draaien. Je volledige Steam-library spelen op het toestel is dan ook geen probleem. Al zullen de graphics nooit zo keurig zijn als op een 4K-monitor.

Of Alienware de console in de rekken dropt, is nog niet duidelijk. Momenteel werd Concept UFO enkel in het leven geroepen om na te gaan of er interesse is in een dergelijk product.

Vraag is natuurlijk wat jullie ervan vinden? Interessant toestel om pc gaming draagbaar te maken? Of schaamteloze rip-off van Nintendo’s succesvolle idee? Laat het weten in de comments.

Een reactie achterlaten