fbpx

Activision toont eerste beelden van multiplayer Modern Warfare

Modern Warfare

Activision was verdacht stil op E3. Geen nieuwe trailer, enkele een demo voor journalisten achter gesloten deuren én een panelgesprek. Tijdens dat panelgesprek heeft Joel Emslie, art director van Call of Duty: Modern Warfare, de eerste beelden van de multiplayer getoond. Hij loste ook info over de singleplayer campagne en de nieuwe engine.

Zoals je weet, maakt de iconische Captain Price een comeback in Modern Warfare. Het eerste deel van de campaign speel je als partner van de badass soldaat. Hij krijgt uiteraard een ietwat andere invulling, al heeft-ie z’n oude vaardigheden nog niet verleerd. De speler kruipt in de huid van Sergeant Kyle Garrick een voormalig officier uit het Britse leger.


Tijdens de andere missies volg je Alex, een CIA-agent, die samen met de lokale leider Farrah de troepen van het Midden-Oosten aanvoert om terrorisme te bestrijden.

Over naar de multiplayer dan, want van de online slagvelden kregen we zelfs twee screenshots mee. Eentje daarvan toont een sniper in ghillie suit, ofwel een camouflagepak. Het andere beeld toont de Juggernaut, een zwaar gepantserde soldaat, die de tegenstand neermaait. Check de screenshots hieronder.

Tot slot wist Emslie nog een woordje uitleg te geven bij de nieuwe engine. Een slim beest, zo blijkt, want na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar, kan de engine het kaliber van een kogel bepalen. En daarmee weet de technologie dus ook of het afgevuurde lood door een muur kan knallen of niet.

Ook de kledij kwam in aanmerking, want de eerder vernoemde ghillie suit zou perfect realistisch meebewegen met zijn drager. Beelden hebben we er niet van gezien, dus we zullen de man op zijn woord moeten geloven.

In ieder geval belandt Modern Warfare in de rekken vanaf 25 oktober. Wie heeft er nu al zin in?

Modern Warfare

Een reactie achterlaten