fbpx

Acivision wil AI-gegenereerde muziek toevoegen aan multiplayergames

CoD

Activision is van plan AI-muziek toe te voegen aan zijn multiplayergames. Althans, dat lijkt een nieuw patent van de uitgever te suggereren. Het document, gespot door Exputer, beschrijft een systeem dat muziek genereert of aanpast, gebaseerd op bepaalde gebeurtenissen, profielen of reacties van spelers.

Stel dat je een potje Call of Duty aan het knallen bent, waarin jij de laatste overlevende speler bent. Je kogels zijn bijna op, maar er staan twee tegenstanders overeind. Op dat moment zou een AI ervoor kunnen zorgen dat je gepaste muziek te horen krijgt, die de boel nog intenser maakt.


De muziek kan eventueel aangepast worden aan acties van de spelers. Kom je bijvoorbeeld als winnaar uit de bus schreeuw je het uit van blijdschap? Dan kan de AI een overwinningsfanfare toevoegen.

Natuurlijk denkt Activision eraan om spelers ook zelf audiofragmenten toe te laten voegen aan hun gameplay. Zo zou je elk kill-shot kunnen aanpassen met een persoonlijk audiofragment.

Waarom Activision een dergelijk concept wil invoeren? Omdat ’talrijke features aangepast kunnen worden, maar de audio-ervaring voor elke speler hetzelfde blijft’. Een speler kan volgens Activision wel zijn avatar en uitrusting aanpassen, maar heeft niet de mogelijkheid om bepaalde gebeurtenissen op te leuken met muziek. Het enige waar wij op hopen, is dat de audiofragmenten niet de zoveelste microtransactie worden.

Klinkt als een leuk idee op papier, al vrezen wij nu al voor talrijke kill-cams met dit soort audiofragmenten eronder. Wat denk jij? Leuk of niet?

Een reactie achterlaten