fbpx

Aandelen Nintendo dalen drastisch na statement

Pokémon Go zorgde voor een enorme boost in de aandelen van Nintendo, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Blijkbaar wisten heel wat investeerders niet dat Nintendo geen actieve rol speelde bij de ontwikkeling van de applicatie.

In een statement van Nintendo staat te lezen dat Pokémon Go slechts een beperkte impact zal hebben op de financiële cijfers van het bedrijf. De financiële verwachtingen voor het huidige en komende kwartaal worden ook niet aangepast aangezien de huidige winstverwachtingen al rekening houden met de potentiële verkoop van Pokémon Go en Pokémon Go Plus.


De berichtgeving verduidelijkte ook het aspect dat Nintendo niets te maken heeft met de ontwikkeling van Pokémon Go. Het benadrukte dat de applicatie ontwikkeld is door Niantic Labs en uitgegeven wordt door The Pokémon Company, het bedrijf dat voor 32 procent in handen van Nintendo is.

Het statement zorgde voor een paniekreactie bij de investeerders waardoor de waarde van aandelen met ongeveer 18 procent zakten. Na het hoogtepunt van de voorbije weken krijgt Nintendo nu de grootste daling sinds 1990.

Analisten geven aan dat de investeerders overreageren op het statement en dat Pokémon Go wel degelijk voor extra geld in het laatje zal zorgen gezien de huidige trend en hype.

Een reactie achterlaten