fbpx

A Way Out studio onthult co-op game It Takes Two

Ontwikkelaar Hazelight heeft tijdens EA Play zijn nieuwste wapenfeit voorgesteld. Je weet wel, Hazelight is die studio van Josef Fares, de man die A Way Out met een onvergetelijke speech onthulde op The Game Awards. Zijn nieuwe game It Takes Two is ook weer een co-op avontuur met die typische sfeer waar Hazelight ondertussen bekend om staat.

Het verhaal begint bij een kleine familie, waarin Cody en May de ouders zijn van de kleine Rose. De jonge dochter ontdekte onlangs dat haar ouders van plan zijn om te scheiden. Ze heeft het moeilijk om dat te verwerken, dus maakt ze twee poppetjes van haar vader en moeder. Niet veel later komen de figuren tot leven en het is aan de spelers verschillende levels met deze poppetjes te doorkruisen.


Het doel van Josef Fares is om zowel het verhaal, het design en de mechanics van een game voor te stellen als één organisch geheel. Zo heeft-ie bijvoorbeeld een level in elkaar gestoken waar de mechanics de emoties van beide karakters representeren. En dat voelt compleet nieuw aan volgens hem.

Zowel Brothers: A Tale of Two Sons en A Way Out zijn fantastische ervaringen, dus wij zijn alvast benieuwd naar It Takes Two. De game lanceert in 2021.

Een reactie achterlaten