fbpx

6 tips voor extreme sneeuwpret in Steep

Alweer een sneeuwloze kerst dit jaar? Wij dachten het niet. Ubisoft komt begin december aanzetten met Steep, de extreme sportsgame die je naar de besneeuwde bergtoppen van de Alpen brengt. Om je er vervolgens snowboardend, skiënd, vliegend of paraglidend te laten afdonderden. Na een hobbelige start in augustus hebben de ontwikkelaars de klok rond gewerkt om van Steep een solide ervaring te maken. Wij ontdekten deze zes tips voor nog meer plezier op het sneeuwtapijt.

steep_preview_sreenshot_fun_costumes_4players_pr_161109_6pm_cet_14786981471.Ga als een eenhoorn op de skilatten


Op de skilatten staan, doe je niet zonder na te denken over je outfit. Om de afdaling nog extremer te maken, heb je een heuse kleerkast vol mutsen, broeken, rugzakken, vesten en andere prullen (iemand een vuurpijl?). Leuk om in Borat-slip de berg af te razen, maar de échte tip zit verborgen in een tweede menu: de speciale outfits. Wil je als een eenhoorn op de plank? Geen probleem. Er zijn tientallen dierenkostuums beschikbaar (en een superheldenoutfit die verdacht veel weg heeft van Superman) die elke outfit met unieke animaties komen. Wie als koe verkleed is, kan tijdens jumps zijn uier in het rond zwieren.

 

steep_preview_sreenshot_freestyle_snowboard_2players_pr_161109_6pm_cet_14786981462.Hok samen met (ervaren) vrienden

De trend van een naadloze online ervaring trekt Ubisoft door naar Steep. Terwijl je van de bergen afdaalt kom je vaak andere online sneeuwsporters tegen. Met een simpele druk kan je de sessie met hen delen. Doen, want je haalt profijt uit een gedeelde bergrit. Anderen kunnen toegang hebben tot – voor jou – nog niet eerder ontdekte dropzones. Bij het overzicht (de Mountain View) kan je deze nieuwe dropzones inladen naar je eigen vooruitgang. Dat spaart jou de zoektocht uit. Daarbovenop drijft samen spelen de competitiegeest op.

 

steep_preview_sreenshot_freeride_multiplayer_helicopter_pr_161109_6pm_cet_1478698145

3.Neem de helikopter

De Alpen zijn gigantisch en je een weg door de sneeuw banen kan even duren. Vooral als je net als ons altijd tegen bomen aan knalt.  Daarom: neem de helikopter. De ijzeren vogel spaart heel wat tijd uit om diverse plaatsen te bereiken. Voor 4.000 munten krijg je twintig helikopterritjes in de Alpen. Wie zich opwerkt naar level 25 kan gratis genieten van dit privilege.

 

steep_ob_screen_extreme_riding_1477564857

4.Verken de omgeving met Mountain Stories

Steep bevat de vijf verschillende gebieden van de Alpen: Aravis, Aiguilles, Mont Blanc, Tirol en de Zwitserse Alpen. Elke regio heeft een eigen uniek karakter met specifieke natuurelementen. Om ze wat meer diepgang te geven zijn er de Mountain Stories. Elk verhaal vertelt iets uniek over de omgeving, gecombineerd met een route en passende soundtrack. Bij de achtervolging van een mysterieuze snowboarder is een boeiende dialoog gecombineerd met dromerige muziek. Ondertussen ontdek je nieuwe parcours en enkele memorabele locaties van het gebied. Bekijk het als de betere toeristengids.

 

ste_screen_firstpersonforest4skiers_e3_160613_230pm_1465811621-jpg

5.Deel je adrenaline kicks

Ubisoft Annecy heeft de voorbije jaren niet onder een steen geleefd en is mee met de laatste trends binnen de sneeuwsport. Je avontuur opnemen met een Go Pro? Dat kan. En met de software kan je je eigen video monteren en delen. Echte waaghalzen kunnen tijdens het skiën zelfs kiezen voor het GoPro-perspectief, wat een extra adrenalinekick geeft. Ook leuk om te proberen: als een oncontroleerbare lappenpop door de lucht vliegen. Jawel, het team heeft hier aan gedacht en met een simpele druk op het D-pad stort je gillend neer. Ook goed gevonden: met een druk op de knop kan je meteen de weersomstandigheden en tijdstip van de dag veranderen.

 

steep_preview_sreenshot_exploration_paraglide_pr_161109_6pm_cet_1478698149

6.Go for Pro

Grafisch heeft Steep duidelijk vooruitgang geboekt tegenover de eerste demo die we te zien kregen. Het spel ziet er fantastisch uit en krijgt ook ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro. Wil je dat tikkeltje extra op grafisch vlak? Dan kan je met de PS4 Pro van extra details en levendigere kleuren genieten. De game draait aan een resolutie van 1440p en zou een betere draw distance hebben. Daarbovenop zijn bepaalde effecten beduidend beter. Mooi meegenomen toch?

Een reactie achterlaten