fbpx

5 redenen waarom Spider-Man een hit wordt

De nieuwe Spider-Man voor PS4 wordt een bommetje. In een bescheiden wolkenkrabber met fenomenaal uitzicht over Amsterdam speelden wij de eerste 3 uur van de PS4 exclusive. En die waren verdomd goed. En hier is waarom:

1. Het webslingeren voelt perfect

Insomniac heeft véél tijd gestopt in het webslingeren. En dat merk je. Sterker, ze hebben de ultieme webslingersimulatie afgeleverd. Acrobatisch tussen de wolkenkrabbers zwieren, jezelf de lucht in katapulteren, je afzetten op een watertank en vervolgens met een divebomb richting asfalt te donderen. Heerlijk! En je voelt je supermachtig. Insomniac voorziet het webslingeren bovendien van genoeg extra moves en diepgang zodat je je slingerstijl kan blijven perfectioneren.


2. De combat is spectaculair en diep

Als je de combat bekijkt lijkt het alsof Insomniac teveel Batman: Arkham heeft gespeeld. Erop los meppen en aanvallers tijdig verrassen met een counterattack, is inderdaad ook hier de basis, maar gelukkig gooit deze Spider-Man veel meer in de mix. Het aantal vijanden is bij momenten indrukwekkend en daardoor is elke battle een uitdaging. Vijanden met guns en schilden vergen een andere aanpak, grotere exemplaren moet je eerst door de benen glippen en opeens vliegt een raket rakelings langs je hoofd.

De actie is een stuk sneller, acrobatischer en spectaculairder. Voorwerpen uit de omgeving kan je rondzwieren en hardnekkige jongens tijdelijk inpakken met plakkerig web. Spidey beschikt zelfs over een set luchtaanvallen die je aanvalsopties verdubbelen. Tegenstanders kan je met een uppercut de lucht in meppen waarna de pandoering gewoon zwevend verdergaat. Bij momenten voelt Spider-Man dan ook meer aan als de oude God of War dan Batman.

3. Customizing opties

We houden van de manier waarop Insomniac zijn ding doet met het Spider-Man universum. Niet Peter Parker werkt als fotograaf voor The Daily Bugle, maar vriendin Mary Jane. De net afgestudeerde Peter werkt in een labo waar hij stiekem werkt aan nieuwe outfits en tech gadgets. Wat toegang geeft tot een heleboel opties om Spidey te customizen. Je kan je suit upgraden en andere unlocken, hem pimpen met nieuwe skills of nieuwe tech gadgets ontwikkelen. Een krachtig webshot die de ontvanger tegen de muur plakt bijvoorbeeld, een elektrische versie die hem onder stroom zet tot zelfs een matrix die je tegenstanders tot atomen herleidt. Het optiemenu is overweldigend, en dat vinden we enkel een goede zaak.

4. De scope is huge

Na de eerste drie uurtjes leek het alsof we nog maar net de tutorials achter de rug hadden en het avontuur nog moest beginnen. Een groots avontuur in een al even grote wereld. Volgens Ryan Schneider – één van de chiefs van Insomniac die aanwezig was – is de wereld minstens 4 keer zo groot als die van hun Sunset Overdrive. En om elke hoek lijkt wel iets te beleven. Door zendmasten te hacken unlock je zijmissies, kan je misdaden opsporen (en verhelpen), rugzakken met items verzamelen en meer van dat. Een klassieke opzet, maar de verleiding om de volgende verhaalmissie uit te stellen en als held van het volk rond te slingeren is bijzonder groot.

5. Pittige boss fights

Tijdens gevechten moet je bij de pinken zijn, dat leer je snel. Maar na een half uurtje gooien de makers je écht voor de leeuwen. Nadat je Fisks wolkenkrabber hebt schoongeveegd, sta je oog in oog met de vlezige kingpin die je in verschillende fases moet uitschakelen. Makkie, denk je. Tot je voor de zesde keer bent doodgemept, afgeknald of fijngeknepen. Spider-Man is allesbehalve een gemakkelijke game. Vooral omdat de combat razendsnel gaat en je vaak moet uitdokteren hoe je je opponent precies moet aanpakken. En Fisk is nog maar één van de villains waarmee je moet zien af te rekenen…

Deze Marvel’s Spider-Man mag dan Sony’s enige PS4 exclusive zijn dit najaar, het ziet er naar uit dat die een onuitwisbare indruk zal achterlaten. De game ligt vanaf 7 september in de winkels.

REACTIES (2)

  1. Nik Braeckman

    Hier kijk ik zo hard naar uit… eerst maar zie dat ik een ps4 in huis haal.. dat worden overuurtjes!

  2. Joeri Crauwels

    Hmm… Ik heb twijfels. Dit lijkt me een beetje een inFamous achtige game. Beetje hip en trendy zijn om de jeugd van onze millenium generatie aan te spreken. Don’t get me wrong. Ik ben zeker een Spidey fan, maar mijn buikgevoel zegt dat die een average score van 7/10 gaat krijgen. Er is nog niets getoond dat me echt overtuigd.

Een reactie achterlaten