fbpx

2K Games wil cross-platform multiplayer voor Borderlands 3

Borderlands 3

Vanaf 13 september ligt Borderlands 3 in de rekken. Hoe cool zou het zijn als jij en je vrienden de game samen konden spelen? Ook al speelt de ene op Xbox One en de andere op PlayStation 4? Lijkt een onmogelijk scenario, maar toch is er hoop. Uitgever 2K Games heeft namelijk laten weten dat het de mogelijkheid om cross-platform co-op in Borderlands 3 onderzoekt.

Aangezien er geruchten circuleerden dat de feature ondersteund wordt door de game, reikte een vertegenwoordiger van 2K uit naar Gamespot. De website kreeg het volgende statement:


“De mogelijkheid voor cross-play multiplayer is iets dat we nauw aan het onderzoeken zijn, maar op dit moment kunnen we niets aankondigen of bevestigen.”

Het hek ging van de dam toe een gamer met arendsogen de feature opmerkte op de productpagina van Borderlands 3 in de Microsoft Store. Helaas verdween de vermelding even snel als-ie verscheen, waardoor het onduidelijk is of Borderlands 3 effectief cross-platform co-op zou ondersteunen. Ons lijkt het alvast een geniale move, dus laat maar komen.

Al is het wel zo dat 2K Games hier niet alleen over beslist. Zoals bij eerdere games, zijn het de consolebouwers zoals Microsoft, Sony en Nintendo die de poorten voor cross-platform play moeten opengooien. Microsoft en Nintendo hebben al laten weten dat ze er niks op tegen hebben, maar Sony is een ander verhaal. De uitgever had er bij Fortnite en Rocket League ook geen haast bij om de feature te activeren, terwijl de ontwikkelaars bekend maakten dat het zo simpel was als een knop omschakelen. Fingers crossed voor Borderlands 3, dus.

 

 

Een reactie achterlaten