fbpx

2K Games maakt releasedatum Borderlands 3 bekend

Uitgever 2K Games en ontwikkelaar Gearbox Software hebben de releasedatum van Borderlands 3 bekendgemaakt. De gelekte informatie bleek helemaal correct: de over-the-top shooter met meer dan 1 miljard wapens verschijnt op 13 september. Verrassing! Op PC is Borderlands 3 tijdelijk exclusief te verkrijgen op de Epic Games Store. Vanaf april 2020 komt de game ook naar Steam en andere shops.

De trailer hierboven liegt er niet om: het wordt een hilarische, verhalende, galactische en wilde rit zonder eind. Volgens de grote baas van Gearbox Software Randy Pitchford wordt het de meest badass en ambitieuze Borderlands ooit.


Als één van de vier Vault Hunters neem je het op tegen een stel meedogenloze sekteleiders uit het heelal: de Calypso Twins. Dat kan net als in de vorige games op je eentje of in split screen co-op.

Wie die vier nieuwe Hunters zijn?

  • Moze (Gunner): wanneer Moze in de problemen komt, roept ze haar mech Iron Bear op voor extra vuurkracht.
  • Amara (Siren): brawler vol zelfvertrouwen die de ability heeft om etherische vuisten op te roepen. Amara gebruikt haar Siren-krachten om vijanden te verpletteren.
  • FL4K (Beastmaster): FL4K is een geboren jager. Net zoals zijn trouwe bloedhond die al zijn bevelen opvolgt.
  • Zane (Operative): gespecialiseerd in oorlogsgadgets. Zane is getraind om tijdens gevechten ongezien chaos te creëren en terug weg te sluipen.

De game krijgt ook een season pass die recht geeft op 4 verhaaluitbreidingen met nieuwe missies en challenges.

Op 1 mei volgt een livestream waarbij de makers meer info geven over het verhaal, de personages en de uitrusting.

Een reactie achterlaten