fbpx

20 gratis NES-games bij Nintendo Switch Online abonnement

Nintendo heeft eindelijk meer details onthuld over zijn betalende online dienst, die vanaf september van start gaat. De Nintendo Switch Online-service is noodzakelijk om games online te spelen, maar biedt daarnaast ook toegang tot een bibiotheek van zo’n 20 NES-games en meer.

Zoals bij PlayStation Plus en Xbox Live Gold, kan je een lidmaatschap afsluiten voor een bepaalde termijn. De prijzen voor individuele lidmaatschappen zijn als volgt:


  • Een maand (30 dagen): € 3,99
  • Drie maanden (90 dagen): € 7,99
  • Twaalf maanden (365 dagen): € 19,99

Daarnaast is het mogelijk om een familielidmaatschap (12 maanden) af te sluiten voor € 34,99, waarbij je voor maximaal 8 accounts toegang krijgt tot de service, op verschillende consoles. Hoe dat juist in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk.

Nintendo Switch Online biedt ook toegang tot een bibliotheek van NES-klassiekers en zelfs Cloud-opslag.

De verzameling klassieke NES-games zal aanvankelijk 20 titels hebben, waaronder Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. en meer. Naderhand zal de bibliotheek verder uitgebreid worden met tal van Nintendo-games. Cool is dat alle games in deze bibliotheek ook online ondersteuning krijgen waar mogelijk. Spelers kunnen dus samen spelen en via online play zelfs ‘de controller doorgeven’ bij singleplayer-games. Ook voicechat voor deze games is mogelijk via de Switch Online-app voor smartphones.

Wie lid is van Switch Online, zal ondervinden dat er voor de meeste Switch-games een online back-up wordt gemaakt van opgeslagen gegevens. Op die manier verlies je nooit je vooruitgang als je je console verliest of je account op een andere console activeert.

Last but not least, is er nog de Switch Online app, die je Switch-ervaring verbetert via voice chat en tal van andere functies.

Een reactie achterlaten