fbpx

16-jarige verdiende al 1,7 miljoen dollar als PS5 scalper

16 jarige scalper

De schaarste van de PlayStation 5 en andere electronica zorgt voor heel wat wanpraktijken. Terwijl tal van gamers hopeloos zoeken naar een PS5, koopt de 16-jarige Max Heyden uit New Jersey zoveel mogelijk consoles op om ze daarna duurder te verkopen. Iets waar hij al 1,7 miljoen dollar mee verdiende.

In een interview met The Wall Street Journal vertelt de jonge Amerikaan hoe hij profiteert van de schaarste tijdens de coronapandemie. Terwijl Covid-19 de wereld in zijn greep had, begon hij zowel PS5-consoles, alsook Xbox Series X-toestellen op te kopen. En door te verkopen voor het dubbele van de winkelprijs.


Eerst kocht hij de PS5-consoles gewoon bij retailers, maar toen dat moeilijk lukte werd hij lid van een betalende Discord-groep werd info over de beschikbaarheid van PS5-consoles gepost werd. Via de Discord-groep kreeg hij ook toegang tot software die het aankopen van consoles gemakkelijker maakte.

Met de hulp van bots kreeg hij gemakkelijk consoles te pakken om met woekerwinsten door te verkopen. Aanvankelijk verhandelde hij alleen spelconsoles, maar later stapte hij ook over op Pokémon-kaarten en andere voorwerpen die door corona steeds moeilijker te vinden waren, zoals halters en terrasverwarmers.

In totaal bracht zijn carrière als scalper hem al zo’n 1,7 miljoen dollar op, waarmee hij ondertussen een warenhuis huurt om nog meer schaarse goederen te kunnen verhandelen.

Een reactie achterlaten