fbpx

13-jarige Amerikaan speelt voor het eerst Tetris helemaal uit

Tetris

Een 13-jarige jongen uit Oklahoma is de eerste speler die de iconische puzzelgame Tetris volledig heeft uitgespeeld. Om de game uit te spelen, moet je het zogenaamde ‘Kill Screen’ bereiken. Voor het eerst is er een menselijke speler in geslaagd.

In theorie heeft Tetris geen officieel eindscherm: de game voert de snelheid steeds verder op en laat je in principe eindeloos verder spelen. Slaag je er echter in om de steeds sneller vallende blokjes bij te houden, dan gaat de gameplay plots zo snel dat de gamecode niet meer kan volgen. Als gevolg crasht de game en krijgt de speler een ‘kill screen’, wat betekent dat je Tetris volledig hebt uitgespeeld.


Voordien slaagden alleen AI-toepassingen erin om die Kill Screen te bereiken, al kwam daar afgelopen weekend verandering in. De 13-jarige Willis Gibson, online bekend als ‘Blue Scuti’, slaagde erin die kill screen te bereiken. Willis nam zijn spelsessie op. Je kan het moment in de video hieronder bekijken.

Vince Clemente, de voorzitter van het Classic Tetris World Championship, vertelt dat Willis de eerste persoon van vlees en bloed is die erin slaagt. Tot enkele jaren geleden werd het zelfs onmogelijk geacht om het Kill Screen te bereiken.

Vanzelfsprekend behaalde Willis dit resultaat niet zomaar. Hij oefende 20 uur per week met speciale techniek genaamd ‘Rolling’, die zo weinig mogelijk handbeweging vereist.

Heel wat toewijding, vaardigheid en een portie geluk waren dus nodig om het Kill Screen te bereiken. Want de blokjes moeten natuurlijk ook correct vallen. Wij vinden het alvast een straffe prestatie.

Een reactie achterlaten