fbpx

Zo rol je een drugskartel op in Ghost Recon: Wildlands

Het duurt nog twee maanden vooraleer Ghost Recon: Wildlands in de rekken ligt, maar wij werden al in de Boliviaanse jungle gedropt om onze guns op te warmen. Ons verdict na een middagje cocaïneboeren knallen? Deze game wordt vet, vooral in co-op met vrienden. Vet, maar niet eenvoudig. Daarom een handvol tips om zo efficiënt mogelijk een drugskartel in te blikken.

1. Creëer je eigen coole Ghost


Wildlands1

Vooraleer je de jungle van Bolivië induikt, heb je een badass operator nodig. Dat deze Ghost Recon in de voetsporen treedt van Ubisofts andere squad shooter The Division zie je meteen. Je krijgt een resem opties om je eigen dodelijke Ghost te boetseren: tal van geharde smoelen (met of zonder hipsterbaard), shirts, broeken tot tac-vests en rugzakken. En je abilities bouw je aan de hand van een skill tree uit.

2. Stel je wapenarsenaal samen

Een Ghost is niets waard zonder high-tech wapens en gadgets. Shotguns voor de agressieve aanpak, sniper rifles voor het precisiewerk op afstand of assault rifles voor de veelzijdige Ghost-operatie. Cool is dat je elk wapen compleet kan customizen. Van geweerkolf, magazijn en loop tot vizier en zelfs trekkermechanisme. Gun porn op zijn best. Daarnaast kan je kiezen uit een waaier explosieven en gadgets. Superhandig ook: je krijgt een drone waarmee je de omgeving kan verkennen vooraleer je de sluipaanval inzet.

3. Verken de wereld

GRW_PREVIEW_SCREENSHOT_1080_J_nologo_1485338617

In tegenstelling tot eerdere titels uit de reeks, introduceert Wildlands een open spelwereld. Enorm uitgestrekt, want hij telt zo’n 21 verschillende provincies. Verkennen is de boodschap, want overal liggen upgrades voor wapentuig en verborgen skill points voor het rapen. Wildlands doet zelfs een beetje denken aan Far Cry: je kan de greep van het kartel in elke regio verzwakken door drugskonvooien aan te vallen en clandestiene operaties in de kiem te smoren. Steek je een handje toe in de missies van de rebellen, dan helpen zij jou bij de belegering van een vijandelijk bolwerk. Wel opletten Ubisoft, want de wereld is zo gigantisch, dat herhaling en bijgevolg verveling na een tijdje de kop kunnen opsteken.

4. Get to the choppa!

Wildlands 5

Iets wat Ghost Recon: Wildlands sowieso memorabeler zal maken dan zijn broer The Division, zijn voertuigen. In totaal zijn er zo’n 60-tal te vinden, waarmee je de reusachtige map kan doorkruisen. Een simpele wagen of busje is spoort natuurlijk niet met de stijl van top-secret agenten, dus kiezen wij voor de aanvalshelikopter. Om er boven de vijandelijke basis uit te springen en al skydivend een badass entree te maken. Wie het liever wat minder conventioneel doet: een opslagplaats bestormen met een tractor is ook niet uitgesloten.

5. Kies je eigen speelstijl

GRW_SCREENSHOT_Preview_Event_11_4K_NO_LOGO_1485338635

De bestorming van een vijandelijk bolwerk is een hele karwei, dus moet je experimenteren met verschillende tactieken. De volledige map is toegankelijk vanaf de start en je bent vrij om een missie op jouw manier te tackelen. Stealth is de meest bevredigende aanpak: eerst de basis scannen met je recon-drone (of verrekijker) om daarna alle kartelsoldaten geruisloos om te leggen. Al is binnenvallen met gloeiende geweerlopen ook een optie. De coolste manier? Met een helikopter boven het kamp zweven en alles en iedereen vanuit de lucht vol lood jagen.

6. Vernietig het drugskartel van binnenuit

GRW_SCREENSHOT_Preview_Event_7_4K_NO_LOGO_1485338642

Vooraleer je de kans krijgt om de leider van het Santa Blanca-kartel om te leggen, moet je eerst zijn luitenanten koud maken. Een pittige opdracht, want je moet er 26 zien te vinden. Hoe trek je de aandacht van die kerels? Simpel, door hun drugsoperaties zoveel mogelijk in de war te sturen. Wij mochten tijdens de verhaalmissies een gijzelaar bevrijden en de aanval op een steenkoolmijn op poten zetten. Slechts een van de vele intense operatie.

7. Speel met vrienden

GRW_PREVIEW_SCREENSHOT_1080_H_nologo_1485338616

Hoewel je AI-teammates tijdens solo play uitstekend je bevelen opvolgen en – meestal – doen wat ze moeten doen, wordt het online met drie vrienden meteen een stuk vetter. Dankzij drop-in drop-out co-op kunnen ze op elk moment joinen, waarna elke speler een taak op zich neemt. Terwijl de ene doelwitten markeert met de recon drone, snipet de andere wachters vanop een heuveltop. Ondertussen kunnen de overige twee Ghosts de basis binnensluipen om de drugsdollars in lichterlaaie te zetten. En de meeste fun? Als een missie volledig in het honderd loopt en je moet improviseren.

Dat we uitkijken naar deze Ghost Recon: Wildlands staat na ons middagje knallen vast. Een uitdagende kruising van The Division, Far Cry en zelfs een tikkeltje GTA met een belachelijk aantal keuzemogelijkheden. Wil je de game zelf testen? Schrijf je dan zeker in voor de bèta.

Een reactie achterlaten