fbpx

7 dingen die je moet proberen in Watch Dogs 2

Dat Watch Dogs 2 ons de matige indrukken van zijn voorganger wil laten vergeten is duidelijk: we krijgen een nieuw verhaal, een nieuwe setting én een nieuwe hoofdrolspeler. Weg is de nukkige en karakterloze Aiden Pearce, hier is Marcus Holloway, een briljante hacker die samen met zijn strijdmakkers van DedSec de corrupte machtshebbers van San Francisco wil uitschakelen. Of dat is toch de bedoeling. Wij gingen liever lanterfanten en ontdekten dat er heel wat te beleven valt in de straten van San Francisco.

1. Cruisen met hoogtewerkers
De hoogtewerker is een belangrijk wapen in Watch Dogs 2. Terwijl we het in de vorige game moesten stellen met onverplaatsbare exemplaren, kan Marcus nu naar willekeur zo’n gevaarte hacken en verplaatsen. Ideaal om tijdens missies zwaarbewaakte gebouwen binnen te dringen of vijanden af te leiden. Of je kan doen zoals wij deden: met het ding door de straten van San Francisco racen en het verkeer rammen. Terwijl Marcus hoog en droog zit, kan je ook ontsnappen voor medeburgers met minder goede bedoelingen. Wel opletten voor bruggen en stroomkabels!


via GIPHY

2. Racen met drones
Marcus heeft nieuw speelgoed waar elke gadget-liefhebber stikjaloers op is: de Jumper RC en een quadcopter. Beide drones bestuurt hij met zijn laptop. Toertjes rijden met Jumper doet ons terugdenken aan de nostalgische RC-races uit onze jeugd. De quadcopter geeft dan weer de vrijheid om San Francisco vanuit de lucht te verkennen. Handig om andere spelers te spotten, je vliegskills bij te schaven tijdens de drone races of gewoon te genieten van het uitzicht.

via GIPHY

3. Speel Crazy Taxi
De luchtigere aanpak komt ook naar voren in randactiviteiten. Net als in GTA V kan je mensen oppikken en voeren naar een bestemming, maar dan met een Watch Dogs-kwinkslag. Zelf beschik je niet over een taxidienst, maar wel over de app Driver San Francisco. Een flinke knipoog naar die andere game van Ubisoft en de bestaande applicatie Uber. Net als laatstgenoemde pik je mensen op en verdien je een extra zakcent door ze op hun locatie af te zetten. Dat sommige klanten eisen dat je ook halsbrekende stunts uithaalt, vinden we enkel een extra. Klant is koning!

via GIPHY

4. Koffie zuipen à volonté
Wie echt tijd te veel heeft, moet zeker binnenspringen in één van de vele koffiebars. Daar kan Marcus zijn cafeïnegehalte terug op peilbrengen om de volgende missie te starten. Deze bars zijn leuk ingericht, maar buiten een koffie, gebak, flamboyante hipsters en trendy muziek valt er niet veel extra te beleven. Maar hé, hackers mogen toch ook eens uitrusten?

via GIPHY

5. Premiejager eersteklas spelen
Heb je een zwak voor de wet? Dan kan je de jacht openen op jouw online collega’s die het niet zo nauw nemen. Wanneer ze het iets te bont maken, krijg je de optie om de arm der wet bij te staan in een klopjacht naar een corrupte hacker. Lukt het jou om deze geduchte tegenstander uit te schakelen, dan word je rijkelijk beloond. Easy money? Daar steken we ons hand niet voor in het vuur. Elke hacktivist heeft een gelijkaardige trukendoos waardoor de pittige achtervolgingen niet altijd een happy end krijgen. Bovendien kan jij het doelwit worden wanneer je te hard stennis schopt.

wd2_sc7_previews_boathouse_bountyhunter_24102016_6pm_cest_1477318678

6. Take a selfie
Marcus werd geboren met een smartphone in zijn hand. Als kind van de digitale revolutie trekt hij door de stad om de bekendste bouwwerken en plaatsen op de gevoelige plaat vast te leggen. Boeiend? Toch wel. Ubisoft bergt zo de klassieke manier van items verzamelen op en vervangt ze door de tientallen kiekjes die je kan maken voor een persoonlijke collectie. Ideaal om kennis te maken met het veelzijdige karakter van San Francisco of om onschuldige voorbijgangers te trollen met selfies.

via GIPHY

7. Hang de troll uit!
Alles draait rond hacken en eerlijk, we hebben ons talent geen seconde ingezet voor het hogere goed. Onwetende mensen plagen door hun mobieltje te laten rinkelen is en blijft hilarisch. De inwoners van San Francisco zijn wat slimmer en origineler in hun reacties. Levert ook een leuk schouwspel op: onverwachts een auto laten rijden of een verkeersongeval uitlokken. De nieuwe hacks – zoals het besturen van een gigantische kraan – maken van deze open wereld een speelterrein dat we vanaf 15 november met heel veel gehack en gelanterfant zullen ontdekken.

via GIPHY

Een reactie achterlaten