fbpx

Ubisoft bedreigd door vijandige overname Vivendi

Verrassend nieuws: gamegigant Ubisoft wordt bedreigd door een vijandige overname van het mediaconglomeraat Vivandi. Al sinds vorige herfst bezit Vivendi aandelen van de Franse uitgever, maar nu blijkt dat Vivendi van plan is om nòg meer aandelen te kopen en zo de controle over Ubisoft te verwerven.

Vivendi belooft bestaande aandeelhouders namelijk een vergoeding van 50% procent extra, bovenop de bestaande waarde van de aandelen. Zo wil het een overname triggeren.


Ubisoft-baas Yves Guillemot is in elk geval niet te spreken over de zet van Vivendi. Hij roept de aandeelhouders van Ubisoft op om hun aandelen niet te verkopen en heeft ook al een ontmoeting gehad met de Canadese premier Justin Trudeau omtrent jobzekerheid voor Ubisoft-werknemers.

Guillemot zegt dat hij zijn bedrijf wil wegsturen van “eenmalige games” en de focus leggen op multiplayertitels die verschillende jaren worden ondersteund. Zoals het binnenkort te verschijnen The Division dus. Die strategie zou Ubisoft beter wapenen tegen de toekomst.