fbpx

VR-headset HTC Vive krijgt stevig prijskaartje

2016 wordt het jaar de van de virtual reality. Toch voor wie het kan betalen. Na de prijs van de Oculus Rift is ook die van de HTC Vive bekend, de VR-headset die voortvloeit uit de samenwerking van Valve en hardwarefabrikant HTC. Wie het gadget begin april in huis wilt halen, moet diep in de buidel tasten.

Net als de Oculus Rift – die vanaf maart voor een stevige 699 euro over de toonbank schuift – is de Vive geen goedkope VR-headset. Het toestel zal maar liefst 799 dollar kosten.  Voor die prijs krijg je wel een VR headset, twee draadloze controllers en twee Lighthouse-sensoren die zorgen voor de tracking.


Wie zich volledig gewonnen voelt voor het paradepaardje van Valve en HTC kan vanaf 29 februari een pre-order plaatsen. De gelimiteerde consumer edition komt met twee VR-games:

  • Job Simulator: een doldwaas spel waarin robots alle menselijke jobs overgenomen hebben. Ben je als werkmens nog niet uitgeput en wil je in je vrije tijd nog wat extra uren kloppen in een virtuele wereld? Dan is dit ongetwijfeld jouw droomgame.
  • Fantastic Contraption: loop op een grasrijk eiland rond en knutsel omvangrijke machines in elkaar om ze dan weg te zien werken in de virtuele wereld.

De Vive zal zich niet alleen op gaming focussen. HTC heeft plannen om een brede waaier aan content te produceren die in verschillende sectoren passen. Hiertoe behoren entertainment, retail, educatie, design en welzijnszorg.

VR wordt geen goedkope hobby. Vorig jaar lieten VR-developers nog uitschijnen dat de consument gemiddeld zo’n 350 euro zou moeten neertellen voor een premium VR-headset. Maar dat lijkt niet het geval. Dat de prijs van zowel de Oculus als de Vive bijna tweemaal zo hoog ligt, maakt ons zeer benieuwd naar de prijszetting die Sony zal hanteren voor PlayStation VR.