fbpx

Sony staat ook open voor cross-network play

Enkele dagen geleden gooide Chris Charla, directeur van ID@Xbox, een visje: hij vertelde dat Microsoft cross-network play met andere consolenetwerken wel ziet zitten. Vandaag geeft Sony een antwoord op dit romantische aanzoek.

Gamespot stelde de vraag rechtstreeks aan de PlayStation 4-fabrikant en kreeg het volgende antwoord:


PlayStation ondersteunt cross-platform play met pc op verschillende titels, startende met Final Fantasy 11 op PS2 en pc in 2002. We zouden blij zijn om in gesprek te gaan met uitgevers en ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in cross platform play.

Opvallend is dat Sony met het officiële antwoord de woorden Microsoft of Xbox niet in de mond neemt. Ongebruikelijk is het niet, zo vermeldde Chris Charla de term ‘consolenetwerken’ in plaats van het PlayStation Network.

Er is dus een waterkansje dat PlayStation- en Xbox-gebruikers de strijd der consoles niet meer moeten beslechten op het wereldwijde web, maar kunnen uitvechten in online multiplayergames.

REACTIES (6)

 1. Jeroen Van Kersavont

  Dat zal toch nog niet voor onmiddellijk zijn vrees ik.

 2. Terrasfear

  nu maar hopen dat het niet bij woorden bijft en dat cross-platform play er echt komt

 3. Men4TheGames

  Console wars ending??

 4. Dit is een pure utopie. Sony kan moeilijk zeggen dat ze het niet willen. Dit is niet meer dan een diplomatisch antwoord om niet slecht in het licht te komen staan.

 5. Marvin Houkes

  Ik ben benieuwd wat dit met de kwaliteit van het netwerk gaat doen.

 6. Napke

  Yes please!

Een reactie achterlaten